Полицай пострада при акция в ромската махала на Хасково в

...
Полицай пострада при акция в ромската махала на Хасково в
Коментари Харесай

Полицай пострада при акция в ромската махала на Хасково

Полицай пострада при акция в ромската махала на Хасково в сряда вечер.

Патрулът отишъл там по сигнал, че фамилията на мъж е лишило детето на жена и я заплашва с принуждение.

Според разказите на потърпевшия служител на реда, при идването на екипа, мъжете скочили и против униформените. Полицаите ги предизвестили и стреляли във въздуха, само че това не спряло експанзията.

"Дойдоха още две коли с роми. Започнаха да вадят брадви, сапове и други принадлежности. Едното лице съумя да ми нанесе удар по главата”, описа Димитър Кючуков пред камерата на NOVA.

Роми нападнаха служители на реда в Ботевград, шестима са задържани

Снощи чиновници на районно управление (на МВР) – Хасково са се отзовали на сигнал от 20-годишна жена , която съобщила, че брачният партньор й и татко му са я изгонили от палатката, в която живее, и я заплашили, че ще вземат детето й.

Изпратеният незабавно на място автопатрулен екип открил двама мъже на 28 и 54 години. В наличието на служителите на реда, те отправяли закани към дамата, отказвайки да й върнат детето.

Агресията си насочили и към чиновниците на реда, които им отправили предизвестие и ги поканили в районното ръководство за изясняване на случая. В този миг с два леки автомобила пристигнали още осем души и с брадви, сапове и улуци и нападнали униформените.

Един от тях блъснал с пестник в региона на главата единия служител на реда.

Роми от Ботевград: Полицаите ни нападнаха, ние сме културни

За преодоляване на обстановката и недопускане на следващи похищения по отношение на служителите на реда били създадени предупредителни изстрели във въздуха.

Задържани са петима, други трима се търсят.

Пострадалият полицейски чиновник е с лека телесна щета, оказана му е здравна помощ.

По случая е формирано бързо произвеждане, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Хасково.

Интеграцията на ромите скара депутатите

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР