Полицай е убит при демонстрациите, придружени с насилие в Западен

...
Полицай е убит при демонстрациите, придружени с насилие в Западен
Коментари Харесай

Полицай е убит при протестите срещу цените на горивата в Иран

Полицай е погубен при демонстрациите, съпроводени с принуждение в Западен Иран, оповестиха ДПА и Франс прес, базирайки се на локални медии.

Той е умрял при конфликтите сред силите за сигурност и протестиращите в град Керманшах.

``
реклама

Протестните акции, свързани с решението на иранското държавно управление да увеличи цените на горивата, бяха извършени в минимум 100 обитаеми места в страната, заяви Франс прес, представена от ТАСС.

Голяма част от пристигналите на митинга просто са участвали на демонстрациите и не са взели участие в конфликтите с иранските правоохранителни органи. От началото на митингите преди две дни са арестувани 1000 участници в тях, показва Българска телеграфна агенция.

Общо в протесните акции в Иран са взели участие близо 87 500 души, от които 82 000 мъже.

Отделни групи измежду протестиращите са нападали служители на реда, палили са офиси на банки и магазини.

По данни на Франс прес за миналите два дни в страната са били запалени или разграбени към 100 представителства на локални финансови институции и минимум 50 търговски обекта.По-рано министерството на информацията на Иран заяви, че " главните виновници за безредиците през последните два дни са открити ".

Ведомството означи, че се взимат съответните ограничения.Протестите започнаха в петък и продължиха през вчерашния ден. Те прераснаха в принуждение ден откакто държавното управление увеличи цените на бензина два пъти - от 15 000 риала (0,09 долара) до 30 000 (около 0,2 долара) за литър.

Въведено е месечно ограничаване за отпущания бензин, като един частен автомобил има право на до 60 литра, а мотоциклет - до 25 литра. Всички покупки на горивото над този таван ще бъдат на цена от 30 000 риала за литър.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР