Полицаите започват да получават парични компенсации за служебните дрехи, които

...
Полицаите започват да получават парични компенсации за служебните дрехи, които
Коментари Харесай

Новите униформи тръгнаха към полицаите

Полицаите стартират да получават парични обезщетения за служебните облекла, които сами са си купували в последните 5 години. От 1 август стартира разпределянето на 17 милиона лв..

На митингите служителите на реда демонстрираха скъсани и износени дрехи. От Министерство на вътрешните работи обаче демонстрират хранилища, цялостни с нови униформи за служители на реда, жандармеристи, пожарникари и катаджии.

Изработката и тестванията в профилирана лаборатория продължавали няколко месеца, това бавело доставките. Всеки тегел и копче би трябвало да дава отговор на европейски условия.

Не получихме отговор дали в складовете има задоволително облекла за всички служители на реда. Сигурно е едно, че обувки няма.

Годишно всеки служители на реда има предел за работно облекло от 400 лв.. Само зимната униформа обаче коства 430 лв.. Чифт кубинки е още стотина лв..

Служителят би трябвало да избира кубинки ли да си купи или зимно униформено облекло, изясни Илия Хрисимов, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Униформите щели да стигнат до служителите на реда скоро. Пред екипа ни потегли камион с новите дрехи за Плевен.

Всяка една униформа има гаранция от три месеца, тя стартира да тече сега, в който служителят на реда получи своето облекло. Униформата може да бъде сменена в два случая: при индустриален недостатък или при увреждане в резултат на осъществяване на служебните отговорности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР