Полицаите вече ще съставят актове на софиянци, които се разхождат

...
Полицаите вече ще съставят актове на софиянци, които се разхождат
Коментари Харесай

Фандъкова: Полицията започва да глобва хора, които се разхождат в парковете

Полицаите към този момент ще сформират актове на софиянци, които се разхождат в парковете и пешеходните зони на столицата, тъй като нарушават възбраната. Това заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя разгласява данни на инфектираните и умрелите от COVID-19 ден по ден в Испания, Италия, Съединени американски щати и България. И прикани хората да ги прегледат деликатно.

" Това не са просто цифри и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че заплахата отминава и можете да излезете на открито. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го демонстрират ", написа столичният кмет.

Причината да пусне данните е, че предизвикани от хубавото време доста хора в София в събота и неделя са излезли на разходка.

" Разбирам желанието, само че не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция ускориха инспекциите в паркове и пешеходни зони. Всъбота бяха правени предизвестия, а през днешния ден се сформират и актове за нарушавания на възбраната. 5000 лева са доста пари – това е размерът на санкцията. Но не го правете поради парите, направете го поради хората, които обичате и за това още веднъж да бъдем дружно по улиците, в парковете, в кафенетата. Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски: „ най-тежките времена ни предстоят “. Не ги възприемайте като опасност, а като действителността, пред която сме изправени. Животът ни до момента беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва в този момент и незабавно. Днес животът ни е различен и в случай че понижим нашето неспокойствие и бързане, ще понижим и скоростта на болестта. Останете у дома! Така спасявате човешки живот ", прикани за следващ път Фандъкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР