Полицаите в западния румънски окръг Тимиш са започнали разследване, след

...
Полицаите в западния румънски окръг Тимиш са започнали разследване, след
Коментари Харесай

Румъния издирва лекари, издавали фалшиви ваксинационни удостоверения

Полицаите в западния румънски окръг Тимиш са почнали следствие, откакто няколко пациенти с тежки форми на COVID-19 били признати в болничното заведение за инфекциозни заболявания в Тимишоара, макар че имали удостоверения за имунизация.

Според служителите на реда става дума за метода " ваксина в мивката ", употребен от някои персонални лекари, включени в имунизационната стратегия: те изхвърляли серума в мивката, а пациентът бил регистриран в системата като имунизиран, въпреки че не е получил инжекция.

" В резултат на появилите се в публичното пространство информации, че лица, инфектирани с ковид и настанени в болница в Тимишоара, са имали ваксиниционни удостоверения, за които се допуска, че са недействителни, оповестяваме, че профилираните структури в Окръжната полиция на Тимиш са почнали инспекции за изясняване на всички аспекти и взимане на съответните ограничения ", се показва в известие на полицейския инспекторат.

В него се прецизира, че е заведено наказателно дело за осъществяване на документна машинация и възпрепятстване на битката с заболяванията.

Представител на Националната общественост на фамилните лекари в Румъния призна пред радио Диджи ФМ, че някои румънци оказват напън върху фамилните лекари за издаване на имунизационен документ, макар че в реалност не са ваксинирани.

Подобни случаи е имало в разнообразни елементи на страната, уточни доктор Джиндровел Думитра, като добави, че сътрудниците му настояват, че са отказали да издадат сходен документ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР