Полицаите в град Менифи в щата Арканзас нямат право да

...
Полицаите в град Менифи в щата Арканзас нямат право да
Коментари Харесай

Защо полицаи бяха лишени от правото пишат глоби за превишена скорост?

Полицаите в град Менифи в щата Арканзас нямат право да пишат санкции за превишена скорост откакто жители се оплакаха, че получават санкции непрекъснато. За интервала от януари месец 2018 година до 24 август 2022 година, локалните служители на реда са написали тъкмо 2318 санкции за превишаване на скоростта. На пръв взор тези цифри не наподобяват огромни, само че при по-задълбочено изследване можем да забележим, че при последното броене от 2020 година, жителите на града са тъкмо 274.

Ако разделим санкциите на глава от популацията, то това значи, че за интервала от четири години и половина всеки от тях е получил по приблизително 771 санкции. Само през 2020 година управляващите са генерирали доходи от 120 хиляди $ от нарушаванията за превишена скорост, което е към 50% от бюджета на града за една година.

`Защо

Със казусът се заема и кметът на града, който се свързва с шефа на полицията и го приканва да не бъдат писани санкции за превишаване на скоростта с до 10 благи в час (16км/ч), само че този апел не трябва признат. Все отново усъвършенстване за жителите на града има и все още локалните служители на реда нямат право да глобяват за превишаване на скоростта, само че щатски патрули могат да управляват скоростта с която се движат хората в дребното обитаемо място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР