Полицаите у нас са повече бити, отколкото биещи. Това сочат

...
Полицаите у нас са повече бити, отколкото биещи. Това сочат
Коментари Харесай

НПО: Полицаите са повече бити, отколкото биещи

Полицаите у нас са повече бити, в сравнение с биещи. Това сочат данни на фондация „ Общество и сигурност ”, измежду чиито учредители е най-големият полицeйски профсъюз – Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

За интервала 2011 година -2017 година от жители са подадени 24 827 сигнала за превишаване на полицейски пълномощия. Като основателни или отчасти основателни са счетени 1786 от тях, сочат данните

От 2011 година до април 2018 година са потърпевши 1925 чиновници на Министерство на вътрешните работи. „ Абсолютната стойност демонстрира, че служителите на реда са повече бити, в сравнение с биещи ”, декларират от фондацията.

Най-много от потърпевшите служители на реда са имали леки телесни повреди, сочи статистиката. Според данните в 41% от случаите причина за пострадванията им са дейности на жители.

„ Нараняванията, породени вследствие на непозволени дейности от жителите са 41% от общия брой или 794 случая, като през 2015 година съвсем 50% от всички пострадвания на чиновниците са от жители ( 126 от общо 255 потърпевши служители) ”, декларират от фондацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР