Полицаите са спрели за проверка още над 1200 души и

...
Полицаите са спрели за проверка още над 1200 души и
Коментари Харесай

В Момента: Кръв Се Лее В Центъра На Париж! Бият Наред, Страшно Е!

Полицаите са спрели за инспекция още над 1200 души и са глобили 104 души за опит за образуване на митинги на неразрешени за това места.

Полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне " жълти жилетки ", които са се пробвали да стигнат до бул. " Шанз-Елизе ".

" Какво вършим? Ние се събираме единствено с цел да кажем, че не можем да сближаваме краищата. Протестът не е единствено против президента, а против системата ", съобщи протестираща жена, представена от " Франс прес ".

Полицейски елементи са ситуирани през днешния ден в няколко региона на Париж, където се организира също по този начин шествие по отношение на климатичните промени, както и митинг против пенсионната промяна.

Мобилизирани са 7500 полицейски чиновници, водни оръдия и бронирани жандармерийски коли. Цели сектори от центъра на столицата са отцепени още от през вчерашния ден следобяд.

От съображения за сигурност няколко емблематични за Париж места са затворени, в това число Триумфалната арка, музеите Пти и Гран Пале, а Елисейският замък е бъде наличен единствено с предварителна резервация.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР