Полицаите, , са служители на ОДМВР-Плевен и са от Групата

...
Полицаите, , са служители на ОДМВР-Плевен и са от Групата
Коментари Харесай

След побоя на 19-годишен в Плевен: Полицаите са били от Групата за бързо реагиране

Полицаите,, са чиновници на ОДМВР-Плевен и са от Групата за бързо реагиране . Това разкри окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов в ефира на „ NOVA “.

Припомняме, че бащата на потърпевшия Емил – Костадин Недялков разкри за случая във Фейсбук. Той твърди, че към 16:00 часа на 11 февруари , в деня, в който се е случил побоя над сина му, е подал в Първо Районно полицейско ръководство в град Плевен сигнал и заявки , с които е описал цялата обстановка.

„ Не успяхме по-рано, тъй като от 04:30 до 16:00 часа ние бяхме в „ Спешна помощ “, оттова в „ Неврохирургия “. Множество пострадвания, в това число носът му е счупен на 10 места, смлян е. “ , разяснява още той.

Същевременно прокурор Николов изясни, че държавното обвиняване се е самосезирало след обявата му в обществената мрежа. Образувано е досъдебно наказателно произвеждане . Изискани са записите от камерите , които покриват мястото, където е станал случаят. След това делото е било предоставено на следовател при Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура /ОП/-Плевен. Дадени са инструкции да бъде назначена видео-техническа експертиза , в която да има лицево идентификационно проучване.

„ Искам да прикани цялата общност да резервира успокоение и мога да ви уверя, че целият този случай ще бъде обяснен оптимално, обективно, всестранно, цялостно. “

„ По първични данни, защото следствието е в доста ранен стадий и приканвам да не се вършат спекулации, поражда случай вътре в заведението сред две групи жители. В едната компания взе участие потърпевшият, в другата се състои от непознати жители. Този случай се реалокира пред самото заведение, което прераства във физически спор. От там нататък през мястото минава, открита е към този миг, група полицейски чиновници. От там нататък е нанесен въпросният удар на потърпевшия. “, разяснява още прокурор Николов, добавяйки:

„ Има нанасяне на удари и преди идване на служителите на реда. Вече след идване на полицейските чиновници има удари и в този миг е нанесен удар, който предизвиква най-вероятно една от контузиите – счупеният нос. “

На въпрос дали има обстановка , разказана от бащата, че момчето е било в безпомощно положение и е получавало удари и ритници, макар неналичието на опозиция и това, че е бил прострян на тротоара, окръжният прокурор отговори: „ Не мога да разясня този миг. По-скоро не. И сами разбирате, тъкмо това приканвам – да не се вършат спекулации, а да се оставят органите да изяснят целия случай. И отново го споделям, в случай че има отговорни лица, те ще понесат своята отговорност. “

„ Но сами разбирате при обстановка, в която вземат участие голям брой хора в тъмната част на денонощието видимостта въпреки всичко не е толкоз добра и поради това всичко това би трябвало да бъде обект на експертиза. “

„ Полицейските чиновници, съгласно първичните данни по отношение на инспекцията, която е осъществена и по отношение на материалите, които сме поискали и приобщили, настояват, че преминавайки около мястото, са се намесили с оглед преустановяване на спора сред двете групи клиенти на заведението. “, добави още държавният обвинител.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР