Полицаите са открили начин да блокират боди камерите си и

...
Полицаите са открили начин да блокират боди камерите си и
Коментари Харесай

Полицаите открили начин да блокират камерите на униформите си

Полицаите са разкрили метод да блокират боди камерите си и по този начин да обезсмислят устройствата, чиято роля е да наблюдават дейностите им. Това се разбра от думите на вътрешния министър Бойко Рашков пред отрасловата комисия в Народното събрание.

Повод за думите му стана следващото разискване на. Шофоьрът бе ударен от български служител на реда по време на инспекция. Видео от случката бе излъчено от турски медии, което докара до инспекция на дейностите на чиновниците.

Установи се устройство

Според Рашков записът от инсталираната в патрулката камера от този откъслек от време липсвал. Според него видеото било изтрито. Министърът обаче разяснява, че имало различен случай от Варна, при който е открито, че закрепената на униформата камера не работела. До тази информация се стигнало, откакто двама служители на реда били задържани поради подозрения за корупция по следствие на дирекция " Вътрешна сигурност ".

" И когато те бяха арестувани, в колата им се откри устройство, което на процедура отстрани боди камерата, тя не работи. Т.е. служителите на реда са намерили метод, жестоко казано, да се отърват от тази форма на надзор ", изясни Рашков.

В същото време в Министерство на вътрешните работи има профилирана дирекция, която би следвало да управлява и да знае коя камера работи и коя – не, добави министърът. Той изясни, че и това се ревизира.

От време на време излиза за среща

Преценката за нарушавания на пътя, снимани с камери на Министерство на вътрешните работи, евентуално още веднъж ще бъде върната в регионалните дирекции, сподели още силовият министър. Поводът е друга инспекция в националната полиция,, издадени на база фотоси. Така са анулирани наказания за към 70 хиляди лева единствено за година.

" Тука се намира един подобен, който понякога, евентуално във връзка някоя фотография, излиза от службата и се вижда с един човек, не знам за какво. Имаме такива десетки към този момент, информация за тях, че са употребили дълго време тази система за срещи наоколо някъде. Искаме да променим това и ще го създадем в околните дни ", съобщи министърът.

Рашков загатна, че системата е била съзнателно централизирана единствено в София, тъй като по този начин доста по-лесно някой може да се отърве от глоба. По думите му сега за нарушаване, осъществено в Силистра, се взема решение дали и каква глоба да се наложи в столицата. В същото време санкцията официално се постанова от локалния шеф и се апелира пред тамошния административен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР