Полицаите, присъствали на огледите на мястото, където в петък бе

...
Полицаите, присъствали на огледите на мястото, където в петък бе
Коментари Харесай

Нови разкрития около смъртта на шефа на КАТ Казанлък

Полицаите, участвали на огледите на мястото, където в петък бе открит трупът на шефът на КАТ – Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, споделят под сурдинка, че по този начин и не били открити двата от трите мобилни телефона на Николов, макар че по продължение на няколко километра бил претърсван с лодки канала, край който е умрял сътрудника им. По думите им изстрелът е бил един, имало входно и изходно отвърстие, само че проектилът не е съумял да счупи страничното стъкло на автоматизирано заключилия се „ Мерцедес “, написа " Монитор ".

За да стигнат до натрупа на провеждащите огледа в петък се наложило да разбият прозорчето откъм задната седалка. При оглед в дома на Николов бил открит и още един револвер, персонална благосъстоятелност, който бил законно регистриран.

Привечер в петък на към 30-40 м настрана от автомобила, във водите на бетонов утайник проверяващите откриха 4-5 пачки с банкноти от друг номинал, в това число и и валута, кожен кобур с револвер от неустановена марка, няколко кутийки с муниции и мукавен свитък, който следва да бъде разчитан. Всичко това е дало учредения на наблюдаващия прокурор да образува досъдебното произвеждане против незнаен причинител за склоняване към самоубийство.

Дългогодишни другари на Николов, който от 2006 година е почнал работа в районно управление (на МВР) „ Полиция “-Казанлък, а от 4 години е оглавил бранш „ Пътна полиция “ са безапелационни, че той не е бил податлив да посегне на живота си. Никой не знаел да е бил и тежко болен, това посочили и заключенията от аутопсията.

Неофициално се твърди, че жена от Бузовград е видяла Николов към 19,00 часа да излиза от двора на дома си и да се качва в чужд за нея джип. Последният воден от него диалог по мобилния му телефон е бил на 12 декември към 16,20 часа със шурей му във връзка забравени ключове на входната врата на общото им жилище в селото. Трупът бе открит към 13,30 часа на 14 декември при обход на полицейски патрул, правосъдните медици са безапелационни, че гибелта е настъпила към среднощ на 12 декември.

Мястото е в съседство с път край напоителен канал, по който макар отдалечеността му от Бузовград има придвижване изключително през светлата част на придвижването, по тази причина било и необичайно че заключеният Мерцедес е останал неусетен.

15-дневен е срокът в който патоанатомите би трябвало да предадат окончателния си отчет от аутопсията на проверяващите, занапред ще се изготвят експертизите от балистиците за вероятно барутни частици по дясната ръка на Николов, от която е бил конфискуван и револверът му „ Макаров “.

„ Прекалено доста са очевадните разминавания сред цялостното държание на Николов през последните дни и „ находките “ на мястото на случая, с цел да повярваме във версията за самоубийство. Нелогично е някой да тръгне да си поставя завършек на живота и да разхвърля пачки, оръжие и бележник наоколо, няма открито най-малко до момента и предсмъртно писмо… “, разясниха поискали да останат анонимни криминалисти, някои от които дълго време са работили както с него по този начин и с татко му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР