Полицаите от щата Джорджия, които застреляха и убиха екологичен активист

...
Полицаите от щата Джорджия, които застреляха и убиха екологичен активист
Коментари Харесай

Полицаите, които застреляха смъртоносно активист от Cop City близо до Атланта, няма да бъдат обвинени, казва прокурорът

Полицаите от щата Джорджия, които гръмнаха и убиха екологичен деятел на мястото на планувания център за образование на полиция и пожарникари покрай Атланта, няма да бъдат повдигнати обвинявания бъде упрекнат, разгласи прокурор в петък, като сподели, че е открил, че потреблението на смъртоносна мощ от тяхна страна е било „ обективно рационално “. гора от 85 акра, която се създава за солидното оборудване. Именно там на 18 януари беше погубен 26-годишният Мануел Паес Теран.

Окръжният прокурор на планинския правосъден регион Джордж Кристиан беше назначен да прегледа досието на Бюрото за следствие на Джорджия за стрелбата. Заедно с изказването, обявяващо решението си, Кристиан разгласява отчет от 31 страници, в който в детайли разказва своя разбор. Той обаче отхвърли да разкрие главните доказателства, възмущавайки фамилията.

удряне и съществено раняване на боец, се споделя в известието. Шестима бойци отвърнаха на огъня, убивайки Паез Теран.

В изказване, получено от CBS News, Брайън Спиърс, юрист на фамилията, назова отчета на Крисчън „ гумен щемпел на версията на GBI за събитията без никакъв сериозен разбор. "

Полицаите, които стреляха по Paez Terán, не носеха телесни камери, а фамилията на Paez Terán и други деятели показаха песимизъм през цялото време по отношение на изказванията на правоприлагащите органи по отношение на стрелбата.

По-конкретно, те показаха резултатите от самостоятелна аутопсия, поръчана от фамилията, която заключава, че деятелят е седнал с кръстосани крайници с ръце във въздуха по време на стрелбата. Отделно от правосъдната здравна работа на окръг Декалб сподели, че тялото на деятеля има минимум 57 огнестрелни рани. Коронерът също сподели, че останки от барут „ не са били видяни “ по ръцете на Паез Теран, макар че следователите споделиха, че криминалистичните проби по-късно „ разкриха съществуването на частици, присъщи за остатъците от капсула на огнестрелно оръжие. “

Протестиращите също акцентираха коментара на отговарящ офицер, който, видимо реагирайки на радиообръщението, беше споделил: „ Вие (ругателно) вашият личен офицер става “. Активистите споделиха в обществените медии, че това поддържа изказванията на някои през цялото време, че боецът е бил убит от другарски огън. В отчета на Кристиан се споделя, че патронът, който е ранил боеца, е пристигнал от револвера на Паез Теран.

Убийството на Паез Теран беше трогателен миг за придвижването „ Спрете града на ченгето “, като деятели по целия свят проведоха бдения и рисуваха фрески в чест на Тортугита, за който другари споделиха, че е отдаден на това да оказва помощ на другите и да опазва околната среда. Три дни след убийството група маскирани протестиращи подпалиха полицейска кола и нападнаха входа на небостъргач в центъра на града, в който се обитава Полицейската фондация на Атланта, организацията с нестопанска цел, която построява образователния център.

Няколко други дейности на от този момент има вандализъм, в това число щурмуването на строителната площадка през март, събитие, което докара до обвинявания на десетки във вътрешен тероризъм. В края на август републиканският общоприет прокурор на Джорджия Крис Кар повдигна обвиняване за рекет против 61 души, свързани с придвижването.

В отчета, оповестен в петък, Кристиан уточни имената на щатските служители на реда, които са стреляли с оръжията си против Paez Terán: Марк Ламб, Джонатан Салседо, Брайланд Майерс, Роналдо Кегел, Ройс За и Джери Париш. Той разпознава Париш като боеца, който беше прострелян и ранен от Paez Terán.

В отчета се споделя, че чиновници от голям брой правоприлагащи организации са взели участие в интервенция за премахване на хора, които са нахлули в парцела, който е благосъстоятелност на град Атланта и да отстрани къмпингите. Активистите на обекта са „ пречели и сплашвали “ изпълнителите, работещи на обекта, и са „ направили закононарушения “, се споделя в него. че хората на обекта преди този момент са били известни с оръжия и един служител на реда се е сблъскал с човек с пушка и револвер. Полицаите също са били предизвестени за взривни устройства и клопки, за които се твърди, че са открити в парцела, и им е казано, че хората преди този момент са хвърляли камъни и фойерверки по чиновниците, се споделя в отчета.

Също по този начин съгласно отчета, когато първите двама бойци дойде в палатката на Paez Terán, капакът на вратата на палатката беше отворен към един фут и бойците видяха придвижване вътре. Полицай се показа като служител на реда и сподели на Паез Теран да излезе от палатката. След минута-две стана ясно, че деятелят няма да излезе и Паез Теран закопча капака на палатката.

Един от бойците се обади по радиото, с цел да помоли да бъде донесена ракета за изстрелване на чушки, и до момента в който чакаше това, продължи да споделя на Paez Terán да излезе. Когато дойдоха още бойци, Паез Теран разкопча отчасти ципа на палатката и сподели на бойците, че няма да излезе и желае те да си тръгнат, преди да затвори палатката още веднъж. Тогава един от бойците предизвести Paez Terán, че ще употребява химически сътрудник, и стартира да стреля с люти чушки в палатката.

След секунди Paez Terán стартира да стреля по бойците от вътрешността на палатката, се споделя в отчета. Войските отвърнаха на огъня. Те оповестиха, че са чули мощен пукот и са видели бял пушек, излизащ от предната част на палатката, което ги предиздвикало да повярват, че Paez Terán е заложил взривно устройство.

Замесените бойци споделиха, че ясно се разпознават като служители на реда и споделиха на Paez Terán да излезе неведнъж. Те споделиха, че са му споделили, че е нарушил територията и е задържан, и са го предизвестили, преди да употребява топките с чушки. Други чиновници потвърдиха, че са чули служителите на реда да се легитимират и да издават предизвестия.

Кристиан, базирайки се на настоящото дело за рекет на Кар, сподели, че към този момент няма да бъдат оповестени други записи. Спиърс възрази на това. Той сподели, че няма „ допустимо рационално опрощение “ да не бъдат оповестени всички записи, като се има поради, че следствието на Крисчън е завършило.

„ Ако няма какво да крием, тогава ни покажете доказателствата. Казаха ни, че откакто прокуратурата отчетът беше оповестен, GBI щеше да пусне всички съществени доказателства “, сподели фамилният юрист Джеф Филиповиц, препращайки към материали като фотоси, аудио изявленията на очевидци, чертежи на мястото на престъплението, отчети от правосъдна лаборатория и аудио и видеозаписи от камерата на тялото, употребявани в следствие., " Сега обаче окръжният прокурор съобщи, че неговата работа няма да показа главните доказателства. "

Майката на Паез Теран, Белкис Теран, повтори това мнение в документално изказване, получено от CBS News.

" Чакахме осем месеца за истината ", написа тя. „ Изпитваме болежка. Искаме да чуем интервютата. Искаме нашите специалисти да прегледат лабораторните проби. Искаме отговор на въпросите ни. Този отчет не дава отговор на въпросите ни. Колко време би трябвало да чакаме? “

„ Освободете файла в този момент “, добави бащата на Paez Terán, Joel Paez. " Без повече извинения. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР