Полицаите – Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев

...
Полицаите – Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев
Коментари Харесай

Турчин с жалба за полицейски рекет: Взеха парите от сватбата на дъщеря ми

Полицаите – Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев и Георги Илиев, упрекнати в обир и рушвет, се изправиха за следващ път пред съда. Процесът стартира с разпитите на очевидци и движимости лица, призовани по делото, оповестява trafficnews.bg.

Петимата са упрекнати в това, че в качеството си на длъжностни лица през 2017 година са поискали и приели рушвет в размер на 20 000 лв., с цел да нарушат службата си, като не подхващат дейности по попречване, секване и откриване на закононарушение от общ темперамент – държане на акцизни артикули без бандерол, за което са имали информация и данни.

Стефан Модев и Петър Атанасов са упрекнати в това, че в съучастничество с незнаен причинител, са лишили 5 000 кутии цигари, „ Busi-nees royals " на обща стойност 37 500 лв., 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лв. и кожен калъф за документи.

Стойността на всички отнети движимости е 41 500 лв., като грабежът е в огромни размери и е осъществен посредством мощ и заплашване.

Днес пред съда бяха признати всички експертизи по делото. Пет движимости лица показаха своите изводи.

Непосредствено след тях пред ръководителя на правосъдния състав се изправи освновният очевидец против служителите на реда, които е и жертвата на обир и рекет.

Метин Мустафа бе разпитван близо 3 часа. Той в детайли описа по какъв начин е бил ограбен, рекетиран и обичай, като по време на съвещанието уточни и изнудвачите си.

„ Бях пред пандиза в Пловдив, с цел да купя цигари. Колата ми – форд бе напълнена с 10 кашона от цигарите и потеглих към моя магазин в Столипиново. По пътя бях пресрещнат от граждански мъж, който ме спря. Показа ми значка и сподели, че е служител на реда. Настоя да му отворя.

Качи се при мен в колата и сподели „ Карай”. Шофирах към 10 минути, като той ме насочваше по маршрута. Стигнахме в горичката на Лаута. Там ми сподели да сляза, постави ми белезниците и ме обърна да не виждам към колата ми. Мъжът бе Петър Атанасов.

Зад колата пристигна зелен пасат комби с още двама мъже. Бяха с шапки, беше тъмни и не видях лицата им. Взеха всичките ми цигари и потеглиха. После Атанасов сподели да продължа към бул. „ Освобождение”.

Пред бар „ Галакси” слезе, само че с него взе и чантата ми, цялостна с пари и документи. В нея имах евро, лири и левове. Общо към 4 хиляди лева”, стартира описа си Мустафа.

След кражбата той премълчал пред фамилията си. Единствено на дилъра на цигари споделил, че бил обран, като го обвинил, че той е намесен.

След два дни в магазина на Метин дошъл мъж, потвърждавайки, че е служител на реда.

„ Каза ми да изляза с него, с цел да приказваме. В улицата ми сподели персоналната ми карта и сподели, че с цел да си я получа назад би трябвало да му дам 500 лв.. Този човек беше Стефан Модев. Казах му, че нямам пари в мен и да се върне след ден-два.

Така и стана – след 3 дни служителят на реда се появи с черно ауди А8. В колата имаше още двама, само че не съумях да ги видя. Дадох им парите, върна ми картата и си заминаха”, споделя Мустафа.

За всичко казано до тук, мъжът не споделил на околните си, нито на полицията. Разказал на няколко негови другари единствено за обира. Обяснил им, че служители на реда са в основата на грабежа.

След 3 месеца Мустафа бил извикан в Шесто районно, защото по отношение на него имало призовка от районното в Раковски. Дежурният му споделил кой служител на реда да търси в дребното градче и по кое време би трябвало да бъде в локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи.

„ Отидох с жена ми. Чак тогава й споделих какво ми се е случило преди 3 месеца. Тя се тормози. Вече в Раковски ме посрещна служител на реда Валентин Гоцев. Вкара ме в неговата стая, където беше сътрудника му Желязко Колев.

Показаха ми директория с моите имена, телефони други детайлности. Показаха ми фотография на бял бус и ми споделиха, че знаят, че въртя търговия с цигари. Имали доказателства против мен и ще лежа в пандиза. В един миг влезе още един служител на реда, които сподели, че е шефът на районното.

„ Още ли го мотате тоя? Айде, че прокуратурата го чакат”, сподели той и напусна стаята. Този мъж обаче в следствие разбрах, че в действителност не е същинският началник на районното – Георги Илиев, а различен.

Гоцев стартира да ме удря в корема с юмруци и съобщи, че желаят 50 хиляди лв., с цел да унищожат уликите против мен. Започнахме договаряния и по този начин се стигна до сумата от 20 хиляди лева”, продължи очевидецът.

Той описа още, че служителите на реда не са го пускали да тръгне към Пловдив. Колев е слязъл с него до колата, в която е била дамата на Метин – Роза. Попитали я дали може да кара, само че дамата споделила, че няма брошура.

„ Тогава ми дадоха една нокия от старите. Сложиха чисто нова карта и ме накараха да звънна на сина ми. Казах му, че ми трябват 20 хиляди лв. до един час. След това му показах и къде да ги донесе. Колев и Гоцев ми споделиха, че ще го чака мъж на паркинга на мотел Мерита.

Това бяха парите от сватбата на щерка ми – 2 пачки с банкноти от 50 евро”, през сълзи съобщи Мустафа.

Той сподели още, че тъкмо след час сумата била предадена на човек с шапка, маска и очила. Карал черен джип, чийто номера били закрити с вестници.

„ Обадиха се на Гоцев и след секунди той ми сподели „ Всичко е готово с теб”. После взе досието, възпламени я и хвърли в металното кошче. Тръгнах си и повече не съм ги виждал и чувал. Един ден обаче, след 4-5 месеца, бях извикан в районното на улица „ Волга”.

Там ме вкараха в отдел „ Вътрешна сигурност”. Полицаите знаеха за обира и рекета. Аз първо отхвърлих, само че те ми споделиха, че знаят всичко и аз си споделих. Показваха ми фотоси и на тях разпознах всички полицаи”, довърши още Метин Мустафа.

По време на процеса предстоят разпитите на сина на Метин, както и над 10 очевидеца. Пред съда ще се изправят и чиновниците на вътрешна сигурност, както и настоящи служители на реда от Пловдив и Раковски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР