Полицаите, които използваха спрей срещу протестиращи и се самообгазиха, грубо

...
Полицаите, които използваха спрей срещу протестиращи и се самообгазиха, грубо
Коментари Харесай

Вътрешна инструкция показва: Полицаите са погазили правилата при използването на спрей

Полицаите, които използваха спрей против протестиращи и се самообгазиха, жестоко са потъпкали вътрешните правила на Министерство на вътрешните работи. Това излиза наяве от „ Наредба за реда за приложимост на физическа мощ и помощни средства “, с която Фрог разполага.
Още при започване на документа се отбелязва, че „ физическа мощ и помощни средства се употребява след предизвестие “. Подобно предизвестие не е имало към недоволните пред Министерски съвет. В инструкцията написа още, че спрей може да се употребява единствено, в случай че това е „ безусловно належащо “. Няма данни протестиращите да са нагнетили напрежение, което да не може да бъде овладяно от намиращите се до тях тежко въоръжени и превъзхождащи ги по брой служители на реда.

Нужно е било, в случай че служителите на реда имат желание да обгазяват хората, да обезпечат здравна помощ. Вижда се, че лекари не е имало на терена. Има възбрана физическа мощ и помощни средства да се изполват против бременни и деца. Ченгетата не са си създали труда да потърсят бъдещи майки и малчугани, с цел да ги изведат от мястото пред Министерски съвет. В инструкцията категорично написа, че обгазеният регион наложително се отделя до края на поразяващото деяние на химичното вещество, като се „ подхващат ограничения за извеждане и оказване помощ на потърпевшите “. Да видяхте такова нещо? Правилно, нямаше.

Според полицейските началници потреблението на спрея е било изцяло правомерно. За да се убедите дали ви споделят истината, можете да се запознаете с въпросната директива на Министерство на вътрешните работи, подписана от март 2017 година.

Повече за смехотворната акция четете в рубриката „ Интервю “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР