Полицаите излязоха за втори път на национален протест през този

...
Полицаите излязоха за втори път на национален протест през този
Коментари Харесай

Втори протест на полицаите – искат да ги признаят за работещи на първа линия

Полицаите излязоха за повторно на народен митинг през този месец с гледище за по-високи заплати, съобщи Българска национална телевизия. Тяхното искане е възнагражденията им да бъдат увеличени с 30, а не с 15%, както беше решено през седмицата с приемането на държавния бюджет. Служителите на реда са безапелационни, че ще продължат с митингите.

Те се аргументират, че също са на първа линия в борбата с ковид, само че към този момент това не получава нужното самопризнание и не им е обещано 30-процентното нарастване, което получават други държавни структури.

" И в този случай нас ни извадиха оттова, нашето място постоянно е било там и е там. Ние постоянно оказваме подпомагане на незабавна помощ. На нас никой не ни дава пояснение кой от какво е болен. Никой не ни дава по-късно развиването на този болен, който сме носили. " - показва Иван Димитров, ръководител на синдикално сдружение на пожарникари и спасители Русе.

" Доживяхме време, когато звъниш на спешна помощ и идва жандармерия. Някои от ония момчета, които сега охраняват това мероприятие, се занимават и с другата активност -извозват заболели от COVID-19. " - разяснява Валентин Попов, ръководител на СФСМВР.

Полицаите и пожарникарите показаха неодобрение, че не са взели участие в договарянията за заплати като равносилен сътрудник, а единствено им били съобщавани решения.

Те не са съгласни с изказванията, че стачкуват единствено поради пари. Припомнят, че първите им митинги за по-големи заплати са от три години.

" Едно от огромните наши претенции постоянно е било същинска действителна промяна в Министерство на вътрешните работи. " - разясни ръководителят на СФСМВР Валентин Попов.

От Синдикалната федерация настояват, че системата им се задъхва и чиновниците на Министерство на вътрешните работи са на ръба на силите си. Пожарникари от провинцията не стигнаха до митинга и се върнаха от път поради техен сътрудник, умрял от COVID-19.

Заради епидемиологичната конюнктура акцията на служителите на реда и пожарникарите довечера мина с малко физическо наличие и алегорично показване на отсъстващите с каски и полицейски колички. Площад " Батенберг " остана затворен за към час.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР