Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на

...
Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на
Коментари Харесай

Полицаите отново ще протестират за по-високи заплати

Полицаите излизат на следващ митинг с искане за нарастване на заплатите с 30 %. Ако и след днешния народен митинг не се реализира съгласие, недоволството ще продължи.

От най-големия профсъюз на Министерство на вътрешните работи считат, че дадените досега 15 % може да бъдат в бъдеще база за договаряния. Но не е късно за нова индексация, защото бюджета на Министерство на вътрешните работи постоянно се е променял в последния миг.

Пред Министерския съвет се чака да се съберат хора и за контрапротест на полицейския. Демонстрацията е проведена от националната самодейност "Системата ни убива " и протестиращи против властта.

"Поради неприемливо държание, несъответстващи дейности, бездействия, обиди от страна на служителите на реда към протестиращите, в това число и потреблението на физическа мощ, подбудена от озлобяване, взехме решение да организираме контрапротест ", се споделя в известие на самодейността "Системата ни убива " до медиите. В него се показва, че служителите на реда се борят единствено за повече пари, само че не и за действителна промяна на системата.

"Съжаляваме за единиците почтени служители на реда в техните редици, само че считаме, че тяхното безмълвие е съучастничество за прогнилата им система ", се показва още в известието. Към тях се причисляват представители на така наречен Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР