Полицаите и всички останали служители на МВР да получат повишение

...
Полицаите и всички останали служители на МВР да получат повишение
Коментари Харесай

Полицаите с нови заплати на 1 март, най-ниската е 798 лв.

Полицаите и всички останали чиновници на Министерство на вътрешните работи да получат покачване на заплатите от 1 март. Това предлага вътрешният министър Валентин Радев с промени в наредбата за главните хонорари в системата.
В Министерство на вътрешните работи към този момент взеха по-високи заплати при започване на годината. Новото нарастване ще е с обещаните от премиера Бойко Борисов 100 млн. лева, откакто полицейските синдикати проведоха митинги при откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз преди седмица.
За новото нарастване от 1 март са нужни 97 млн. лева, излиза наяве от финансовата аргументация на министър Валентин Радев.
798 лева ще е най-ниската съществена месечна заплата за еднообразен служител на реда със приблизително обучение, написа в предлагането на вътрешния министър. В момента тя е 722 лева, или нарастването ще е с близо 10%.
Към главната си месечна заплата служителите на реда получават редица добавки, които вършат действителния размер на заплащането им много по-голям от главния.
Увеличение на главната заплата ще получи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, излиза наяве от плана за промени. В момента той получава 2136 лева главно месечно заплащане, а от 1 март ще взема към този момент 2247 лева
Шефът на основна дирекция ще е с нова заплата от 1992 лева вместо досегашните 1881 лева Главен проверяващ служител на реда пък към този момент ще взема 1415 лева вместо 1304 лева При стажантите с висше обучение главната заплата става 821 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР