Полицаите и военните ще могат да стават служители на Държавна

...
Полицаите и военните ще могат да стават служители на Държавна
Коментари Харесай

Нов закон: Ще взимат полицаите и военните в ДАНС без конкурс - БСП алармират за „ликвидиране на МВР”

Полицаите и военните ще могат да стават чиновници на Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) без конкурс. Това реши дефинитивно Народното събрание с промени на второ четене в Закона за ДАНС.

Според настоящите правила, конкурс не се организира за лица, които са държавни чиновници в други служби за сигурност, в службите за публичен ред, както и за лица от дирекцията за противопоставяне на корупцията в така наречен антикорупционна комисия, написа Флагман.

По предложение на ръководещите, на второ четене бе импортиран нов текст, съгласно който състезания няма да се организират и за държавни чиновници от Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата.
Това провокира недоволството на депутати от „ Българска социалистическа партия за България ”. Филип Попов сподели, че и през вчерашния ден ръководещите са приели сходни текстове - припомняме, че тогава болшинството облекчи изискванията за прекосяване на млади чиновници от Министерство на вътрешните работи към разнообразни спецслужби отвън ведомството.

„ Водите поредна политика за очистване на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност “, обърна се Попов към ръководещите.
„ Днес разширихте пълномощията на ДАНС за сметка на работа „ Военна информация “ и Държавна организация „ Разузнаване “, които имат обидно дребен бюджет. Отваряте вратата изцяло за прекосяване на чиновници от Министерство на вътрешните работи и другите служби за сигурност към ДАНС. Това ще става без конкурс. Това ще обезкърви останалите служби. Това е образец за поредната политика, която водите за очистване на Министерство на вътрешните работи и другите служби за сигурност “, съобщи още Филип Попов.

Той получи поддръжка и от съратника си от „ Българска социалистическа партия за България ” Славчо Велков, който изясни, че Академията на Министерство на вътрешните работи е главният източник на фрагменти в областта на сигурността.
Велков предвижда нов отлив на чиновници от вътрешното министерство в посока външни за ведомството спецслужби.

Въпреки причините на опозицията, болшинството надви при гласуването и одобри измененията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР