Полицаи водолази в Австралия издирват оцелели, след като хидроплан с

...
Полицаи водолази в Австралия издирват оцелели, след като хидроплан с
Коментари Харесай

Хидроплан падна в дълбоки води край Сидни

Полицаи водолази в Австралия търсят оживели, откакто хидроплан с 6 души на борда падна в река Хоксбъри северно от Сидни, заяви полицията, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Спасителни катери дойдоха на мястото на злополуката в залива Ерусалим на 40 километра северно от най-големия град на Австралия, където парчета от самолета и разлято гориво са видяни на водната повърхнина.

Дълбочината на това място е забележителна и самолетът не се вижда от повърхността. Съдбата на намиращите се на борда досега е незнайна.

Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до екзотични заведения за хранене край река Хоксбъри са известни измежду туристите и имат към този момент 80-годишна история, отбелязва ДПА.

Самолетът, който катастрофира, е благосъстоятелност на компанията "Сидни Сийплейнс ". Нейният изпълнителен шеф Аарон Шоу сподели по националната телевизия Ей Би Си, че на борда е имало един водач и петима пасажери.

Самолетът прибирал другарската компания от новогодишен обяд в един от заведенията за хранене на реката към Сидни, когато се разрушил към 15:15 ч локално време.

Австралийската организация за транспортна сигурност съобщи, че стартира следствие на злополуката и прикани възможни очевидци да се явят пред управляващите за показания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР