Полицаи във френския град Нант влязоха днес в схватки с

...
Полицаи във френския град Нант влязоха днес в схватки с
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи във френския град Нант

Полицаи във френския град Нант влязоха през днешния ден в битки с участници в протестна проява във връзка гибелта на млад мъж, чието тяло бе извадено неотдавна от река Лоара, предадоха ДПА и „ Ройтерс”, представени от Българска телеграфна агенция.

Снимка: EPA

24-годишният Стив Мая Канико е бил забелязан жив за последно по време на фестивал за национална музика на брега на реката на 21 юни. Тогава полицията се намесва, с цел да вкара ред в среднощната демонстрация, като употребява сълзотворен газ. Голям брой хора падат във водата, само че биват избавени.

Тялото на Канико бе открито във вторник от лодкар на един километър от мястото на случая. Преди това в продължение на пет седмици в града имаше митинги и акция в обществени медии под наслов " Къде е Стив? ".

Снимка: EPA

Днес митингът стартира умерено, като стотици хора стояха безмълвно на брега на Лоара в памет на починалия. Но след това на по-голяма проява в центъра на Нант протестиращи хвърляха предмети по служителите на реда, които отвръщаха със сълзотворен газ и водни оръдия.

Френските управляващи дадоха обещание бистрота в следствието на дейностите на полицията на 21 юни. В отчета на полицейския инспекторат, огласен след намирането на тялото, се твърди, че дейностите на служителите на реда тогава са били " оправдани и няма признаци за непропорционална приложимост на мощ ", защото някои от празнуващите са хвърляли бутилки и камъни по служителите на реда.

Във вторник френският министър председател Едуар Филип разгласи, че няма връзка сред изгубването на Канико и намесата на полицията на 21 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР