Полицаи в град Мератх в северната част на Индия карат

...
Полицаи в град Мератх в северната част на Индия карат
Коментари Харесай

Като жълта звезда: Започнаха да дамгосват заради COVID-19

Полицаи в град Мератх в северната част на Индия карат извършители на наложените ограничавания да държат надписи "Аз съм другар на ковид " или "Аз съм зложелател на обществото ", снимат ги и ги позорят обществено в Туитър, съобщи Ройтерс.

В по-голямата част от Индия, където до вторник са доказани 482 случая на болест и девет смъртни случая, са наложени ограничавания в опит да се спре разпространяването на ковид. Мерките не подминават и Мератх, който се намира в най-населения щат Утар Прадеш, предава Българска телеграфна агенция.

Местен гражданин на име Мохамед Алим споделя, че когато е откарал вдовица и синовете й до полицията, с цел да рапортуват за сдърпване със съседите, е бил опозорен.

Алим твърди още, че полицейските чиновници са го малтретирали словесно.

Негова фотография с надпис "Аз съм другар на ковид. Някои хора не ги е грижа за публичната сигурност ", е качена в Туитър.

Police in India's northern city of Meerut are making citizens who break its #lockdown hold up signs reading, "I am a friend of #coronavirus, " or "I am the enemy of society, " before posting their pictures on Twitter.https://t.co/NO8VOvdtVV
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) March 24, 2020 Във фийда на полицията има още девет сходни фотографии, съпроводени от надписи от сорта "Не имам вяра в законите на страната " и "Не ме е грижа за фамилията ми и обществото ".

Представител на локалната полиция споделя, че снимат единствено хора, които не съблюдават наредбите да се прибират по домовете си. Когато е бил запитан за случая на Алим, той е затворил телефона и не е дал отговор на последвалите известия.

От вътрешното министерство също не са откликнали на молбите за коментар. Пожелал анонимност полицейски чиновник от ръководство в Лакнау, столицата на Утар Прадеш, споделя, че на други места в щата карат нарушителите на рестриктивните мерки да вършат коремни преси и клякания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР