Полицаи цакат шофьори с камера радар, поставена на пътен участък

...
Полицаи цакат шофьори с камера радар, поставена на пътен участък
Коментари Харесай

Катаджииска хранилка: Опънали триногата на път с 10 км/ч. ограничение!?

Полицаи цакат водачи с камера радар, сложена на пътен сектор с ограничаване на скоростта от… 10 км/ч., разказва трагикомичната обстановка в обществените мрежи Стефан Димов.

" Получих фиш за санкция от КАТ, сниман на Килифарево. Какви са тези ограничавания, какво е това знамение? Каква съвест би трябвало да имаш та да поставиш триногата на 10 км/ч. ограничаване? Този автомобил да го блъскам ли би трябвало ", възмущава се той.

От приложения електронен фиш ясно се вижда, че фактически полицейската тринога е била сложена на сектор с позволена скорост от 10 км/ч., а глобеният лидер е карал с 53 км/ч.

И въпреки да е много надалеч от рисковите скорости, поради наложеното ограничаване, лидерът в тази ситуация е превишил оптимално позволената скорост с 43 км/ч., поради което съгласно Закона за придвижване по пътищата, на водача му е наложена санкция в размер от 400 лева

В мрежата водачи се чудят на ограничаването, само че прецизират, че то се намира на Хаинбоаз, тъкмо преди разклонението за Килифарево.

" Факт е има знак на стойка с ограничаване, само че май беше 30... ", пишат възмутените водачи.

Преобладаващата част от тях, несъмнено, са в поддръжка на глобения и са ориентирани против катаджиите.

" Да караш с 50 и да ти нацепят 400 лева санкция. Не е човешко ", възмущава се Радослав Тотев.

" Това ограничаване за 10 км/ч. е цялостен парадокс. То освен не защищава хората, а основава заплаха от ПТП в този регион ", написа Георги Тодоров.

Повечето от хората са на мнение, че формирания фиш изрично ще падне в съда и поучават водача, на който е формиран, да заведе дело и откакто фишът падне, на собствен ред да заведе дело против полицията и страната в Страсбург.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР