Полицаи тестваха за алкохол спортисти от СК Шуменска крепост“ с

...
Полицаи тестваха за алкохол спортисти от СК Шуменска крепост“ с
Коментари Харесай

Полицаи тестваха спортисти с дрегер по време на обучителна лекция

Полицаи тестваха за алкохол спортисти от Семеен кодекс „ Шуменска цитадела “ с дрегер преди подготовка. Тестът беше част от обучителна лекция за вредата от използването на опиати и алкохол, оповестяват от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

На срещата, проведена от треньора на отбора Галин Методиев участваха комисар Йордан Дундаков - шеф Отдел „ Охранителна полиция “, началникът на „ Пътна полиция „ гл. инсп. Веселин Георгиев и сътрудника му ст. инсп. Румен Стоянов. Пред състезатели от всички възрастови групи униформените обясниха на децата методите, по които би трябвало да се предпазят от приложимост на опиати. Румен Стоянов описа за случай на задържане на хора, които се занимават с опиати. „ Често тези хора употребяват за противозаконната си активност такива, които нямат престъпни прояви и са с чисто правосъдно минало. Пазете се от непознати, които ви дават обещание да изкарате пари небрежно, тъй като те сигурно ще бъдат извоювани по противозаконен метод. След като ви откри полицията, отговорност та за дейностите ви е ваша “, изясни той.

На спортистите бе обърнато и внимание да не одобряват от познати или непознати оферти да пробват чай за пушене или други наркотични субстанции или техни аналози. „ Повечето от присъстващите в залата ще станат водачи след време, само че занапред желаеме да ви кажем, че шофирането след приложимост на алкохол или наркотични субстанции е закононарушение “, изясни началникът на пътната полиция Веселин Георгиев.

Служителите на реда образно демонстрираха по какъв начин се тестват водачи, които карат след приложимост на алкохол. Пред пътните служители на реда децата споделиха обстановки от своето всекидневие, на които са ставали очевидци – като такива за водачи, които не дават преимущество на пешеходни пътеки и за такива, които съгласно тях карат бързо и безразсъдно в града. „ Когато станете очевидци на такава обстановка ни помогнете да намерим нарушителя. Обадете се на телефон 112 и съобщете “, прикани комисар Йордан Дундаков.

В края на лекцията пристигна изненадата, готова за рождения ден на треньора Галин Методиев. В малко видео, с фрагменти от разнообразни надпревари бойците от клуба насочиха своите поздравления и благодарности за достиженията, за сплотеността и за всичко, на което ги учат в Семеен кодекс „ Шуменска цитадела “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР