Полицаи скастриха съседска вечеринка и лепнаха солена глоба на пловдивчанин

...
Полицаи скастриха съседска вечеринка и лепнаха солена глоба на пловдивчанин
Коментари Харесай

Солена глоба за пловдивчанин, седнал на раздумка пред блока с питие в ръка

Полицаи скастриха съседска вечеринка и лепнаха солена санкция на пловдивчанин точно на националния празник 3 март. Преди дни фишът за 300 лв. сюрпризирал 37-годишния мъж и му припомнил за злощастното събиране. Действието се развива пред блок 275 в жилищен регион Тракия в града, където хората от близките блокове сами са си измайсторили беседка и постоянно се събират на по чашка. Според свидетел, който е санкциониран от униформените, сбирките не продължавали след 10 часа, а компанията била най-вече от мъже над 60 години. Въпреки неналичието на недоволни съседи на 2 март беседката била подпалена, оповестява " Трафик ".

Това не спряло хората да отбележат националния празник и на 3 март и се събрали под един от дъбовете сред блоковете.

„ Не сме пречили на никой, бяхме към 10 души. Предпочитаме да сме пред блока, а не в някое заведение, защото излиза в пъти по-евтино. Не всеки може да си разреши всяка вечер да е в ресторант. Събрахме се на обяд във връзка националния празник”, споделя нашият четец.

През деня компанията е посетена и от органите на реда, само че не поради шума, а поради палежа на беседката. Полицаите задават няколко въпроса и си отиват. Към 19 часа техни сътрудници се връщат и вършат забележка за това, че не е обикновено да се пие на публично място. Последва и санкцията.

„ Не съм се заяждал. А единствено попитах на кой преча и какъв е казусът, че на масата има ракия. Глобите за пияни водачи са по-малки, от колкото на хора, които просто са седнали пред блока и си пият ракията с комшии”, възмущава се санкционираният жител.

В резултат от солената санкция мъжът рядко слиза пред блока, само че компанията продължава да се събира. Такава е картинката и пред доста други блокове в Пловдив, хората избират да излязат на въздух вместо да стоят в панелките, а от време на време с тях върви и мезето и питието.

Въпреки че му се коства незаслужено пловдивчанинът ще заплати санкцията от полицията, защото подобен е законът. Ако той обаче се ползва в цялата си суровост всекидневно, е… много пловдивчани ще попълнят локалната хазна.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР