Полицаи се събраха на протест в градинката до МВР и

...
Полицаи се събраха на протест в градинката до МВР и
Коментари Харесай

Полицаи се събраха на протест в София

Полицаи се събраха на митинг в градинката до Министерство на вътрешните работи и упорстват за промени в Дирекция " Правно-нормативна активност " в министерството, оповестява БНР.

Те сложиха конуси в градинката и застанаха до тях, с цел да съблюдават противоепидемичните ограничения и да не бъдат санкционирани от РЗИ-София. Полицаите разясниха, че дирекцията за нормативно-правна активност не прави качествена работа от години и са нужни промени.

" Основната причина е тежкият недостиг на подготвеност в тази дирекция, наблягам - в границите на обществения разговор, въпреки че умерено можем да разтеглим тематиката " и в служебните ни отговорности ". Оставка не е точната дума. Искаме промени в управлението , тъй като не считаме, че държавни чиновници могат да подават оставка. Ние не сме избирани, нямаме мандат и единствено методът, по който си вършим работата, и качествата, които демонстрираме, би трябвало да са съображение за освобождение на съответните постове ".Илия Кузманов от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи:

Синдикалната федерация изясни, че разговорът с вътрешния министър Младен Маринов и с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи върви обикновено .

" Един от проблемите пред Министерство на вътрешните работи е натрупването в сериозен размер на ексклузивен труд от сътрудници, които работят на ненормиран работен ден. При тях този труд се заплаща, когато е положен при почивни дни. За положен през работни дни ексклузивен труд се компенсират с отпуск до 12 дни в границите на годината. Това са 96 часа, които в София се изчерпват през първата половина на годината ", разяснява пред БНР Валентин Попов, ръководител на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Протестът е предизвестие и поръчка, че ще отстояват настояванията си до дъно , добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР