Полицаи се събраха на протест навръх професионалния си празник в

...
Полицаи се събраха на протест навръх професионалния си празник в
Коментари Харесай

Навръх професионалния си: Стотици полицаи излязоха на протест в София

Полицаи се събраха на митинг точно на професионалния си празник в градинката до Министерство на вътрешните работи, съобщи БГНЕС. Те упорстват за промени в Дирекция " Правно-нормативна активност " в министерството.

Служителите на реда показват недоволството си от работата на своите сътрудници от дирекция „ Правно-нормативна активност ”. Според Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) служителите на реда не престават да са пострадали от невъзможността на дирекцията да предложи на управлението на министерството решение на проблеми, които засягат директно професионалните им и стопански ползи.

СФСМВР упорства заплатите на всички чиновници да бъдат увеличени с равна сума. От дирекцията обаче дали отговор, че нарастването ще е 10% за всички. По този метод чиновниците с дребни заплати са получили малко нарастване, а тези с огромни - надлежно повече пари, което съгласно синдикатите не е заслужено.

Казусът с изключителния и нощния труд е причина за различен противоречив въпрос. По закон изключителния труд в Министерство на вътрешните работи се компенсира или с в допълнение възнаграждение или с отпуск, който може да е до 12 дни годишно. Проблемът се появява, когато даден чиновник получи цялата отплата под формата на отпуск, само че отново му се наложи да работи изънредно. От СФСМВР настояват, че правната дирекция отхвърля да даде мнение по какъв начин се действа в такива случаи.

Протестът на служителите на реда е ясно ориентиран – те упорстват за промяна на управлението в дирекцията, която в този момент се оглавява от Росица Грудева. Днешният митинг е предизвестие и поръчка, че ще отстояват настояванията до дъно.

В същото време от синдикалната федерация обясниха, че разговорът им с вътрешния министър Младен Маринов, а и с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи върви обикновено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР