Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона

...
Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона
Коментари Харесай

Полиция спира хората от разходка по бул. „Витоша“ в столицата

Полицаи са ситуирани първоначално и края на пешеходната зона по бул. Витоша в столицата.
Служителите на реда предизвестяват хората да не се разхождат, а да се приберат у дома.
На други лица пък им беше поискано пояснение къде и за какво отиват.

„ Нали към момента не е наложена цялостна карантина за излизане, нали в града може да се върви умерено без декларация и инспекция на персонални документи “, попита стара жена.

Междувременно стана ясно, че има 4 формирани акта в София за нарушаване на възбраната за разхождане в парковете. Информацията оповестиха от Общинска полиция за Българска национална телевизия.

Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша.

Проверка откри, че в Южния парк през днешния ден съвсем няма хора. За разлика от през вчерашния ден, когато хората бяха повече. Тези, които са в парка настояват, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят защитни маски и съблюдават отдалеченост.

Служителите на общинска полиция непрекъснато обикалят и предизвестяват столичани да се приберат вкъщи и в случай че това не се извърши, могат да постановат санкции.

Така стана през вчерашния ден във Варна, където бяха санкционирани над 30 души, които се разхождаха в Морската градина. Глобата е 5 000 лева за разходка в парка без домакински любим.

Някои от хората, които се разхождаха през днешния ден в Южния парк обявиха, че нямат визия, че има възбрана, не гледат телевизия и вести и не считат, че нарушават карантината.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха, че нямат точна информация за санкционирани жители, които са се разхождали в парковете на столицата, само че оповестиха, че служители на реда непрекъснато обикалят и предизвестяват хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР