Полицаи разследват поредно нападение над лекари във Велико Търново. Двама

...
Полицаи разследват поредно нападение над лекари във Велико Търново. Двама
Коментари Харесай

Раследват поредно нападение над лекари във Велико Търново

Полицаи проверяват следващо нахлуване над лекари във Велико Търново . Двама лекари и четири медицински сестри от Специализираната белодробна болница във Велико Търново са били обиждани и нападнати от пациентка и нейни близки, заяви БНР.

Саморазправата с медиците от белодробната болница " Д-р Трейман " във Велико Търново е станала през почивните дни . Пациентката е била призната в болничното заведение през предишния месец, само че своеволно напуснала, с цел да отиде на женитба, а след което се върнала във влошено здравословно положение.
 Пиян атакува здравна сестра с ножица във Велико Търново
Пиян атакува здравна сестра с ножица във Велико Търново

Охраната го спряло в точния момент

" Скандалът избухва, тъй като околните на дамата са възмутени, че лекуването продължава към момента, и чакат тя да бъде излекувана незабавно ", разясниха от управлението на болничното заведение.

Проблемът с експанзията над медици ще бъде измежду тематиките на идната среща на сред управлението на БЛС и основния прокурор Сотир Цацаров.
 Жена атакува здравна сестра в Горна Оряховица
Жена атакува здравна сестра в Горна Оряховица

Пациентката буйствала, ругала и обиждала

След случая от Районната гилдия на Българския лекарски съюз излязоха с декларация, в която за следващ път осъждат нападението над медици.

От районната гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) твърдят, че в случай че медицинските сестри имат предпочитание да заведат гражданско дело, те ще създадат допустимо да ги поддържат, в това число и финансово.

От БЛС в декларация остро о съд иха следващия случай на експанзия над медици. Те показват безпрекословната си поддръжка към лекарите и медицинските сестри от Специализираната белодробна болница " Д-р Трейман " във Велико Търново.

" Категорично недопустимо е, този който се грижи за здравето на хората и се бори за спасяването на човешки живот, да става пленник на личното си предопределение ", се споделя в декларацията.
 35-годишна атакува медицински екип в Пловдив
35-годишна атакува медицински екип в Пловдив

Жената е арестувана за 24 часа

От Българския лекарския съюз ще създадат всичко по силите си, с цел да се увер ят, че законовият инструментариум ще постави завършек на това жестоко и безпричинно отношение към всички медицински лица.

Всеки би трябвало да осъзнае жертвогoтовността на представителите на здравното съсловие и да почита ежедневните грижи , които те поставят за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки отговорностите си професионално, даже и в сложните условия на работа, в които са сложени.

" БЛС се причислява към апела на шефа на Специализираната белодробна болница доктор Стела Денчева и приканва за съпричастност към нападнатите сътрудници ", написа още в позицията на съсловната организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР