Полицаи, политици, състезатели, рокаджии, журналисти и граждани застанаха рамо до

...
Полицаи, политици, състезатели, рокаджии, журналисти и граждани застанаха рамо до
Коментари Харесай

Цял Пловдив се обедини срещу войната на пътя СНИМКИ

Полицаи, политици, състезатели, рокаджии, публицисти и жители застанаха един до друг в границите на интервенция EDWARD (European Day Without A Road Death). В превод на български това значи Европейски ден без смъртност на пътя.

„ Спаси животи “ е мотото на тазгодишната акция за България. Тя се организира за втора поредна година. Целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

„ Опитваме се да съберем всички, които по някакъв метод са съпричастни към намаляването на смъртността и травматизма на пътя. Единствено откакто обединим усилята си, можем да реализираме действителни резултати “, съобщи контрольор Ботьо Гергинов от КАТ, който е основател на събитието.

Днес на мястото имаше представители на регионалната администрация, община Пловдив, районните кметства, Съюза на българските автомобилисти, рокер и жители, представители на БЧК и Ротаракт – Пловдив. Инициативата поддържаха зам.-областният шеф Петър Петров, зам.-кметът по спорт, юношески дейнос и и обществена политика Георги Титюков, заместник-директор на ОДМВР – Пловдив Димитър Събчев, новият началник на КАТ Димитър Димитров и други

„ Трябва 365 дни да сме с 0 жертви “, разясниха участниците в брифинга. „ Да покажем, че сме подготвени да се оправим с провокациите на пътя “.

Организаторите бяха нарисували цифрата 0 с тебешир на улицата, а всички присъстващи алегорично се събраха в очертанията, с цел да покажат, че всички НИЕ дружно би трябвало да спрем войната на пътя, тъй като жертвите са измежду нас – това са нашите родители, братя, близки!

Дистанционно към самодейността се включиха и над 20 родни звезди, които се снимаха в поддръжка на самодейността на пловдивската полиция. Досега свои фотоси и персонални послания към водачите в поддръжка на начинанието са изпратили спортисти като Христо Стоичков, Катя Дафовска, Стойчо Младенов, футболните клубове на Локо и Ботев, както и доста други фамозни имена. Световноизвестният цигулар Мичо Димитров също се е присъединил със селфи в борбата с злополуките. Покани за присъединяване с фото са изпратени до звезди като Кубрат Пулев, Бианка Панова, Наско Сираков и още куп звезди.

Снимките бяха събрани в общ онлайн афиш, агитиращ за по-разумно шофиране и понижаване на травматизма по пътищата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР