Полицаи, пожарникари и служители от тел.112 се събраха на предупредителен

...
Полицаи, пожарникари и служители от тел.112 се събраха на предупредителен
Коментари Харесай

Служители на МВР излязоха на мълчалив протест в Русе

Полицаи, пожарникари и чиновници от тел.112 се събраха на сигнален безмълвен митинг пред постройката на общината в Русе, с цел да упорстват за по-високи хонорари. Към чиновниците на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град се причислиха техни сътрудници от Разград и Велико Търново.

Недоволството им е против решението на държавното управление, което усили заплатите с 30 % на разнообразни институции, работили на първа линия против COVID-19. Министерство на вътрешните работи обаче не е включено в листата, макар уговорките на служителите на реда по КПП-тата през зимата и инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Синдикатите упорстват управлението на Министерство на вътрешните работи да стартира договаряния.
Снимка: Емил Димитров
„ Демотивацията у сътрудниците се следи всеки ден, в същото време ние от началото на пандемията сме мобилизирани. Има сътрудници, които от 5-6 месеца не са имали опцията да излязат и да почиват. Един изнемощял чиновник, който е и неглижиран по отношение на заплащането, не е добре “, разяснява един от синдикалните водачи на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Русе Венелин Шопов.

Колегата му Иван Димитров е безапелационен, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи постоянно са били на първа линия, тъй като това е работата им и заслужават почтено възнаграждение.
Снимка: Емил Димитров
Служителите от тел.112 са обработили четири пъти повече позвънявания по време на пандемията. " В момента нас ни третират като чиновници, работещи на бюро в идеални съвършени условия, без никакъв стрес ", споделя синдикалният водач Динка Банчева.

Предстоят митинги и в други градове, а в случай че настояванията не бъдат задоволени до 8 ноември, ще има огромен народен митинг в София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР