Полицаи от Созопол и Бургас издирват собственикът на джип по

...
Полицаи от Созопол и Бургас издирват собственикът на джип по
Коментари Харесай

В созополско село прегазиха умишлено с джип ловно куче

Полицаи от Созопол и Бургас търсят притежателят на джип по брутални фрагменти от видеозапис, на които се вижда по какъв начин колата гази ловно куче в село Габър.

Пред Нова телевизия стопанинът на четириногото Димитър Трънков посочи, че това се случило в 5:40 часа сутринта на 10 декември и по думите му става въпрос за брутално ликвидиране.

Тогава той излязъл на лов със своите кучета. Едното обаче се откъсва от мотива и се затичва към автомобила, споделя кореспондентът Цеца Алексова.

" Кучето хукна да бяга към една кола, която караше доста мощно. Идваше от посока Зидарово. Настигна го, смачка кучето и избяга ", съобщи Димитър Трънков.

Кучетата му са регистрирани и са добре подготвени.

" Нашите полицейски чиновници се отнесоха доста отговорно. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас Калоян Калоянов също се отзова. Води се разследване ", прибавя той.

" Вместо да резервира кучето, той по незаконен метод го настигна и избяга. Надявам се да бъде наказан по най-бързия метод, откакто бъде оголен и да си понесе наказването ", сподели още притежателят на ловното куче.

" Има положително законодателство. Надявам се органите да си свършат работата и той да си понесе наказването с цялостна мощ ”, сподели пък Маргарита Пеева, " Animal SOS-Burgas ”.

От полицията в Бургас споделиха пред Нова телевизия, че са проучили всички коли от тази марка и модел на територията на региона. Такива са 25 коли, ревизират се една по една. Започва специфична работа със притежателите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР