Полицаи от РУ Несебър участваха в специализирана операция по залавянето

...
Полицаи от РУ Несебър участваха в специализирана операция по залавянето
Коментари Харесай

Задържаха трима мъже в Бургас по подозрение в лихварство и тормоз

Полицаи от районно управление (на МВР) Несебър участваха в профилирана интервенция по залавянето на лихвари. Тримата арестувани мъже са работили на територията на Несебър. Те са обвинени в осъществяване на противозаконна активност по предоставяне на заеми. Освен това има данни, че са оказвали тормоз над своите длъжници, който включвал закани по телефона, както и физическа разпра.
В началото на месец май тази година, по случая е формирано досъдебно произвеждане. Обект на следствието е мъж от Несебър, за който се предполагало че се занимава с лихварство. Тормозът започвал, в случай че паричните вноски се забавят. Тогава 49 годишният мъж и още двама негови съучастници започвали разпра с длъжника.Те заплашвали и фамилиите на неиздължилите се, посещавали домовете и местоработата им.
Двамата мъже, за които се допуска, че са взели участие в противозаконната активност са на 31 и 54 години. Единият е от село Тънково, а другият от Несебър. Полицията е обискирала домовете на обвинените, където са отрити нотариални актове, скици, пари, техника.
За период от едно денонощие те остават в ареста, а работата по документиране на материалите по случая продължавa.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР