Полицаи от Районното управление на МВР в Монтана изнесоха лекция

...
Полицаи от Районното управление на МВР в Монтана изнесоха лекция
Коментари Харесай

Полицаи от Монтана са говорили за телефонните измами пред пенсионери в града

Полицаи от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана изнесоха лекция за телефонните измами пред възрастни хора в пенсионерския клуб "Надежда " в града, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Полицейските инспектори са срещнали пенсионерите с методите на деяние на телефонните измамници и са им дали препоръки по какъв начин да се предпазят от измами по телефона. Те са подчертали, че в никакъв случай не трябва да се има вяра на позвъняване от чужд, без значение дали се показва за служител на реда или родственик на възрастния човек; не трябва да се дават пари на ръка за интервенции на непосредствен, за "подкуп на прокурор ", за избавяне от злосторници и по други сходни мотиви.

Инспекторите са посъветвали възрастните хора постоянно след сходно позвъняване по телефона да се свържат със свои родственици и да го ревизират.

През предходната година в Монтанско са станали 81 телефонни измами, като пострадалите са дали над 300 000 лв. на телефонните измамници. Вчера в Лом жена е дала 10 000 лв. на чужд, който сякаш щял да занесе парите на внука й в София, с цел да си купи жилище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР