Полицаи от Благоевград излязоха на мълчалив протест, съобщи БНР. По

...
Полицаи от Благоевград излязоха на мълчалив протест, съобщи БНР. По
Коментари Харесай

Полицаи от Благоевград излязоха на мълчалив протест

Полицаи от Благоевград излязоха на безмълвен митинг , заяви БНР.

По време на обедната си отмора, десетки служители на реда от Благоевград показаха недоволството си от ниските заплати на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи , с гледище нарастването на възнагражденията им да бъде не с 10, а с 30%, както е планувано в бюджета за всички на първа линия в битката с COVID-19.

Според Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, притеснителното е, че към момента на национално равнище няма изясненост по въпроса, дали Министерство на вътрешните работи се приема за администрация, която е директно натоварена за осъществяване на ограниченията за преодоляване на пандемията и на следствията от COVID-19.

" Надяваме се, че съществува опция да се стигне до компромисно решение ", съобщи още синдикалният водач и разяснява нуждата служителите на реда д а припомнят за себе си и за отговорностите, които имат като чиновници на първа линия в битката с Covid-19.

Той посочи, че осъществяването на контрола по тези ограничения е едно в допълнение натоварване на сътрудниците му от системата, тъй че скоро може да има недостиг на чиновници. Попов не посочи какъв брой тъкмо са служителите на реда, които сега са с ковид, само че не отхвърли, че има много такива. Поради тази причина е належащо да бъдат обезпечени повече защитни средства на чиновниците на реда на първа линия в битката с COVID-19 , както и да бъдат въведени спомагателни превантивни ограничения, като тестуване на чиновниците, изложени на риск от заразяване.

" Ако наклонността, която следим през последните дни продължи, доста скоро ще стартираме и ние като медиците да се задъхваме от дефицит на хора ", акцентира още Валентин Попов.

Синдикалният водач в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Благоевград Илия Велев, също бе безапелационен, че единственото предпочитание на протестиращите служители на реда са стопански придобивки - увеличение на възнагражденията им с 30 %, както на останалите чиновници на първа линия в битката с ковид.

" Ще отидем на диалога с министъра на вътрешните диалози, само че в случай че няма удовлетворяващо решение, ще продължим с митингите, няма да се отхвърляме ", разяснява още Илия Велев.

Протестът на служителите на реда бе подсилен и от протестиращите от Благоевград, които повече от 100 дни упорстват за оставката на държавното управление и на основния прокурор. Облечени в полицейски униформи и с плакати с надпис " Милиция ", те застанаха паралелно до чиновниците на реда и обясниха претекстовете си за поддръжката.

" Искаме в системата на Министерство на вътрешните работи да се създадат промени, с които те да станат същински служители на реда, а не Милиция, по тази причина сме написали " Милиция ". Условията, в които работят са непродуктивни и по тази причина е толкоз ниска тяхната успеваемост " - обявиха подкрепящите митинга поданици на Благоевград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР