Полицаи напръскаха със сълзотворен газ участниците в протеста пред МРРБ,

...
Полицаи напръскаха със сълзотворен газ участниците в протеста пред МРРБ,
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращи

Полицаи напръскаха със сълзотворен газ участниците в митинга пред Министерство на регионалното развитие, които желаеха оставка на държавното управление. Това удостовери някогашният арбитър Румяна Ченалова. " Обгазиха ни! ", алармира тя в обществената мрежа и пусна фотоси на хора, които си търкат и мият очите. Обгазените над 40 индивида са били превозени с 6 коли за спешна помощ до очната болница в ИСУЛ. На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им капали капки в очите. Хората са били напръскани с пикантен спрей, когато се пробвали да влязат в постройката на районното министерство, откакто никой от служителите не откликнал на поканата за диалог.

В митинга участваха доста перничани, само че имаше и жители от цялата страна, проведени от партия " Възраждане ". Хората носеха плакати с надписи " Долу ръцете от водата и въздуха ни! Искаме естествен живот! Оставка на Петя Аврамова ", " Министерство на Разграбването, Разрухата и Безхаберието ", " Заради въздуха! Заради водата! Заради храната! Заради децата! Оставка на " Борисов 3 " за изцяло творчество! "

Участниците в митинга се оповестиха против основаването на така наречен ВиК холдинг. Имаме опасенията, че нещата няма да се случат в близко бъдеще по метода, по който е умислен като концепция, в смисъл подобен решение на проблемите на хората по места и подсилване на ВиК сдруженията там, където е най-належащо и най-неотложно, съобщи един от протестиращите. По-късно недоволните хора се реалокираха пред постройката на Министерски съвет, където продължиха да скандират апелите за оставка.

Припомняме, че след митинга в събота жителите на Перник оповестиха, че през днешния ден ще се съберат в центъра на София и ще желаят оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Перничани са подкрепяни и от жителите на Бобов дол, София, Враца и други градове.

Три комисии на Столичния общински съвет одобриха единомислещо през вчерашния ден отчета на ГЕРБ, в който се дава право на прекосяване на спомагателни количества вода през водопреносната мрежа на София, с цел да доближат до Мало Бучино, а оттова и до Перник. До гласуването се стигна след над двучасова полемика, на която бяха сложени редица въпроси за готовността на тръбопроводите за в допълнение натоварване. От концесионера " Софийска вода " оповестиха, че са създали тричасов сполучлив тест предходната седмица, като са подавали 400 литра на секунда в допълнение вода по тръбите. Не стана ясно за какво самият кмет Йорданка Фандъкова не е създател на отчета и дали по този начин не бяга от отговорност при неуспех на плана. Очаква се той да бъде гласуван през днешния ден на изключителна сесия.

По-рано някогашният шеф на ВиК в Перник Иван Витанов и изпълняващият длъжността кмет на Перник по време на локалните избори Севделина Ковачева бяха арестувани поради водната рецесия в Перник, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Витанов е упрекнат в умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка, а Ковачева - в длъжностно закононарушение. Предстои Специализираният углавен съд да се произнесе и да реши дали ще се стигне до непрекъснатото им задържане.

Иван Витанов, или както в Перник го назовават Ваньо Сушата, е назначен на поста с протекциите на някогашния кмет Вяра Церовска от ГЕРБ, която му е кума. В началото на декември на стола му седна 34-годишният водач на младежкото ГЕРБ в Радомир Борислав Иванов. До момента обвиняване за занемареност около водната рецесия е повдигнато само на някогашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста. Областният шеф на Перник Ирена Соколова беше отстранена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР