Полицаи нахлуха в заведение около Министерството на спорта и изведоха

...
Полицаи нахлуха в заведение около Министерството на спорта и изведоха
Коментари Харесай

Полицаи нахлуват в заведение, вадят отвътре хората и ги бият по време на протеста срещу БФС

Полицаи нахлуха в заведение към Министерството на спорта и изведоха хора от вътре по време на митинга против БФС в четвъртък. 

Това се вижда на видеоклип, който провокира лавина от неодобрение в обществените мрежи.

 

Кадрите демонстрират по какъв начин служители на реда извеждат хора от заведението, бутайки ги жестоко, като даже събарят някои от тях на земята. Вижда се и по какъв начин еднообразен бие с палка мъж, лежащ на земята в заведението. Хората напущат мястото очевидно изплашени, някои са с вдигнати ръце, а други даже не съумяват да облекат и връхната си дреха в суматохата. Органите на реда " приканват " бавещите се с удари по гърба с палката. На едно от видеата се вижда по какъв начин мъж е прегърнал жена и се пробва да я изведе от заведението, без да пострада. 

 

Протестът стартира видимо умерено към 17:30 ч., само че внезапно ескалира към 18:20 ч. в четвъртък. Футболните ентусиасти започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предизвестиха, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ.

 

Полицията предприе ограничения и изтласка всички протестиращи по ул. " Гурко ". Започна да разпръсква почитателите. Органите на реда започнаха да постановат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, само че и минувачите, чак към постройката на Министерството на спорта.

 

След началото на мача в 19:00 ч. почитателите възпламениха няколко кофи за отпадък и още веднъж потеглиха към полицията. Във входа на блок на " Гурко " човек бе пребит свиреп от полицията. Пристигна кола за спешна помощ на мястото.

Междувременно гневни почитатели потрошиха полицейски бус на " Васил Левски " до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го възпламениха, скандирайки " къде ви е водата в този момент ". Има сигнали и за бити деца.

 

Трима са задържани пред Министерството на спорта, а по информация на Столична дирекция на вътрешните работи има и ранени служители на реда.

 

По последна информация потърпевшите са 12, от които двама или трима са с тежки пострадвания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР