Полицаи, които се занимават с разследвания на ГКПП "Калотина" бяха

...
Полицаи, които се занимават с разследвания на ГКПП "Калотина" бяха
Коментари Харесай

Най-често корупцията е в КАТ и в Гранична полиция

Полицаи, които се занимават с следствия на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " бяха арестувани поради корупционни практики. Според държавното обвиняване те са получавали подкупи от лица, които са проучвали. По време на акцията чиновниците са арестувани с белязани пари. Подкупите се изпирали през оборотите на столично заведение, благодарение на трети човек.

Как беше разплетена схемата и какви са практиките при следствие на полицейски чиновници описа пред Българска национална телевизия основен комисар Стефан Банков, шеф "Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че схемата наподобява обикновена на пръв взор, само че в действителност чиновниците не са взимали пари от самите лица, които са разследвали, а са упорствали те да бъдат давани в заведението.

Така се основават изискванията те да бъдат препрани и изчистени, в случай че са маркирани. Полицаите познават доста добре наказателния развой, познават способите, изясни комисар Банков.

"Има доста разбори къде в Министерство на вътрешните работи има корупция, само че чиновниците на КАТ, на "Гранична полиция " са на първа линия и имат най-пряк достъп с жителите и когато вземат даже минимални суми от 5-10 лева, остава едно чувство за безотговорност ", сподели той.

Комисар Банков увери, че от Министерство на вътрешните работи ще упражняват непоколебим надзор против най-разпространената корупционна процедура от служители на реда на пътя.

"Сега сме насочили вниманието си към "Пътна полиция ", идва лято, деен сезон, тъй че в случай че някой от КАТ мисли, че може да направи бързи пари, мога да го уверя, че това няма по какъв начин да стане ", безапелационен бе гл. комисар.

Банков добави, че е най-силно впечатлен от граничните служители на реда, които вменяват на жителите, че си заплащат наложителни такси и се стига до това да се благодари на подкупващите служители на реда от тези, които им дават пари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР