Полицаи, издирващи шесторния убиец, откриха труп на мъж в река

...
Полицаи, издирващи шесторния убиец, откриха труп на мъж в река
Коментари Харесай

Шесторният убиец изчезна в Искърското дефиле

Полицаи, издирващи шесторния палач, откриха мъртвец на мъж в река Искър покрай село Владо Тричково. Това стана към 16 ч, само че интервенцията по изваждането му от водолази продължи към  2 часа. По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че откритото тяло не е на Росен Ангелов, обвинен за изтезанието в Нови Искър, който към момента не открит. Най-вероятно мъртвецът е локален човек, който е в неопределеност отпреди месец.

Командоси от специфичните сили на армията, отряда за битка с тероризма на Министерство на вътрешните работи и отряд „Кобра“ на Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерия, хеликоптер и гранични служители на реда с високопроходими джипове и термовизионни камери бяха включени през вчерашния ден сутринта в издирването на Росен Ангелов в Искърското дефиле. На доста места по пътя от София през Своге, Лакатник и чак до врачанското село Ребърково бяха построени краткотрайни КПП-та, на които униформени спираха колите и ревизираха документите на пътуващите.

Наложена бе възбрана за ловци и туристи да излизат в този регион на Стара планина. Причината – търсеният 56-годишен мъж е поддържал отлична физическа форма, въоръжен е и е доста рисков за хората, които могат да го срещнат и разпознаят.

Акцията за издирването на обвинения за шесторното ликвидиране е била разпоредена след заседание, в което с изключение на работещите по случая криминалисти са взели участие министър председателят Бойко Борисов и началникът на защитата ген. Андрей Боцев.

Смята се, че Росен Ангелов познава добре терена, квалифициран е да оцелее в планината, а и в районна сега има над 3000 необитаеми вили и къщи, в които беглецът може да се подслони и да откри храна. За последно се е криел в непозната къща в Луково. Там живял от месеци, в двора си направил стрелбище и упражнявал с малокалибрения си револвер, демонстрират следите от патрони. Според проверяващите в четвъртък на разсъмване е схванал, че в селото за него идва полиция и е избягал в гората. Криминалистите заварили стаята, с включен компютър, а в кухнята имало преди малко приготвена закуска.

„ Имал е доста дребен кръг от познати хора и родственици, които са го наричали с прякора Горския човек ”. Това съобщи през вчерашния ден заместител основния прокурор Борислав Сарафов, началник на Националната следствена работа. Той разгласи, че шесторното ликвидиране в Нови Искър е разкрито. Задочно на търсения Росен Ангелов е повдигнато обвиняване по член 116 от Наказателния кодекс, по който Ангелов може да получи и пожизнен затвор без право на подмяна.

Както „ Труд ” писа, водещата версия на криминалистите още от първия ден бе, че всеобщият разстрел в Нови Искър е осъществен от ревнивост. Росен Ангелов е имал любовна връзка с Кети през последните 6 месеца. Обикновено двамата се срещали в горите отвън града, където дамата разхождала кучето. На 31 декември – в последния ден на 2017 година следобяд били в местността „ Партизанките ”. Смята се,че там Росен прострелял Кети и хвърлил тялото й в бунар. Кучето се върнало в дома си към 21 ч и Неделчо се обадил обезпокоен на сина си Георги, който бил дежурен санитар в болничното заведение в Курило, да се прибере незабавно. Младежът дошъл към 22 ч. Малко след него в дома нахлул килърът и разкрил огън по татко и сина, които се пробвали да спрат. После прострелял старата майка на Кети в прилежащата стая, а 16-годишната Нанси и приятелят й – на втория етаж, където те се пробвали да се скрият.

Росен Ангелов е остроумен, подъл, затулен, със повишено самочувствие, клеветник. Бързо се приспособява, раздразним е, има висока просветеност и самоволно държание, ревностен и мнителен. Това написа в психопрофила, направен на рецидивиста по време на престоите му в пандиза и водените против него каузи.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов: МВР го търси от 2009 година

Росен Ангелов е с дълго досие и е разгласен за търсене от Министерство на вътрешните работи още през 2009 година, съобщи зам.-главният прокурор и началник на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Първата присъда на Ангелов е от 10 юли 1984 година, коагот е бил 23-годишен. Та е от две години и половина затвор за кражба на имущество. На 27 декември 1999 година е наказан за обезчестяване на момиче. Получава 7 година затвор за закононарушението, само че през май 2002 година е освободен условно предварително. На 22 декември 2009 година е наказан още веднъж – този път за блудничество с 12-годишно момиче.Присъдата му от 8 години затвор е произнесена задочно, защото още тогава липсващ и се търси.

“Разследван е и за други закононарушения – кражба, вещно укривателство, за кражба на електрическа енергия и за друго блудничество с момиче под 14 година ”, разгласи Сарафов. Росен Ангелов е родом от Добричко, само че е живял на разнообразни места в страната. Няма документи за идентичност, няма непрекъснат адрес, няма никаква благосъстоятелност – нито парцели, нито транспортни средства. Провеждани са няколко полицейски акции по сигнали, че е видян от 2009 година до в този момент, само че те били несполучливи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР