Полицаи и пожарникари във Варна излязоха на протест с искане

...
Полицаи и пожарникари във Варна излязоха на протест с искане
Коментари Харесай

Варненски полицаи и пожарникари протестират заради заплащането на нощния труд

Полицаи и пожарникари във Варна излязоха на митинг с искане да бъде увеличено заплащането на нощния им труд, оповестява bTV.

От 2007 година насам доплащането е едвам 25 ст. на час. Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват то да стане най-малко 1 лев, а по-късно поетапно да нарасне до 2,50 лева

Протестиращите упрекнаха вътрешния министър Младен Маринов, че водел разговор с тях единствено през медиите, а отправените още при започване на месеца претенции по този начин и не са били чути.

Пожарникарят Ивайло Янчев изясни, че на дежурство нощтна промяна огнеборците получават по 2 лева от горната страна, което прави към 15 лева месечно. Той е безапелационен, че сходно възнаграждение е насмешка.

По думи на Янчев макар че нощните пожари са по-опасни, поради икономии в изключителния труд вместо 10 огнеборци на промяна са единствено по 7.

Ако сега гасим апартамент с два екипа в някоя част от Варна, не знам по какъв начин бихме реагирали при друго произшествие, в случай че има 2 пожара и повече, недоумява той.

За последното тримесечие доста чиновници въобще не са получили възнаграждение за ексклузивен труд, без значение че точно това е бил един от най-натоварените интервали поради визитата на папата и евроизборите.

Когато са на непрекъснато разположение, служители на реда и пожарникари взимат по 10 ст. на час. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР