Полицаи и надзиратели отново на протест. Исканията са за увеличение

...
Полицаи и надзиратели отново на протест. Исканията са за увеличение
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели протестираха с искане за по-високи заплати и реформи

Полицаи и надзиратели още веднъж на митинг. Исканията са за нарастване на заплатите и промени.

Полицаи и надзиратели разпънаха протестна палатка пред финансовото министерство. Рано сутринта министър председателят Кирил Петков е разговарял с тях.

" Определено срещата беше инцидентна. Към момента съгласно него средства за нарастване на главните заплати в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването няма ", съобщи Илия Кузманов - заместник-председател на СФСМВР.

Синдикалните организации оповестиха, че желаят нарастване на главните заплати на служители на реда и надзиратели с 25% към днешна дата. Имат и други претенции:

" И действителен старт на действителна промяна в бранша " Сигурност ", съобщи Валентин Попов - ръководител на УС на СФСМВР.

Пред протестната палатка, правосъдният министър отговори на настояването за по-високи заплати на надзирателите.

" Като се види каква е нуждата от ресурсната обезпеченост, този въпрос ще бъде подложен в границите на процедурата за актуализиране на държавния бюджет ", съобщи Надежда Йорданова - министър на правораздаването.

Надежда Йорданова предложения надзирателите на среща. След диалога те обявиха, че и двете страни са поели задължения.

" Стъпка в вярната посока, която я окачествяваме като позитивна, само че времето ще покаже дали ще бъдем задоволени да сложим своята оценка ", сподели Радослав Мартинчев - заместник-председател на Синдиката на чиновниците в пандизите

Служителите на пандизите обаче ще продължат да стачкуват солидарни с сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи, които оповестиха, че са подготвени и на по-радикални митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР