Полицаи и надзиратели излязоха на протест. Те разпънаха палатков лагер

...
Полицаи и надзиратели излязоха на протест. Те разпънаха палатков лагер
Коментари Харесай

Протест в центъра на София: Полицаи и надзиратели разпънаха палатков лагер

Полицаи и надзиратели излязоха на митинг. Те разпънаха палатков лагер пред постройката на Министерството на финансите. Инициативата е на синдикалните организации на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и на пандизите в България.

„ Протестът не е политически. Той е обвързван с това, че ние не одобряваме политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи и метода, по който то сега се „ реформира”. За нас изрично промяна няма. Това са двата съществени пункта, които застъпва протестът”, изясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Конкретните претенции на работещите в сферата са нарастване на заплатите с 25%, както и цялостна промяна в силовото ведомство, а не „ на парче”.

“Чуваме, че се вършат съществени крачки, само че още нищо не сме видели. Те не могат да изпълнят настояванията ни, най-малко не в целокупност, от през днешния ден за на следващия ден. Това е неоспорим факт и сме наясно с него, само че чакаме съществени задължения и чакаме нещо да стартира да се прави”, съобщи Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

“Настояваме за промяна, която съдейки по цялостната преписка и обществените изяви на министъра на правораздаването, за нас не показва съответна тактика и визия. Искаме среща, на която да бъде конкретизирано какво тъкмо ще се прави”, сподели Цветан Михайлов от Синдиката на чиновниците на пандизите.

„ За да е сериозна цялата процедура по бройките и по-точно за щатното застраховане на другите типове длъжности пораждат и доста други въпроси. Казвам го в качеството си на чиновник с полицейски пълномощия, само че в системата има и други служители”, съобщи един от протестиращите.

„ Както в Главна дирекция „ Изпълнения на наказанията”, където има характерни проблеми, по този начин и в Главна дирекция „ Охрана” се работи. Поставено е условие за изследване на интернационален опит. Работим. Разбирам нетърпението, обратно във времето са се натрупали проблеми, само че и на нас ни е належащо софтуерно време, с цел да вървим напред”, съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР