Полицаи и фармацевти ще се включат в днешния национален протест

...
Полицаи и фармацевти ще се включат в днешния национален протест
Коментари Харесай

Медици и полицаи излизат на национален протест

Полицаи и фармацевти ще се включат в днешния народен митинг на медицинските сестри пред Народното събрание. Това е шести митинг от началото на март с искане за по-високи заплати, по-добри условия на труд и против комерсиалния статут на лечебните заведения.
В отговор на митингите през април държавното управление отпусна 50 млн. лв., които лечебните заведения да употребяват предпочитано за повишение на сестринските заплати.

Към митинга се причисляват синдикатите на фармацевтите и служителите на реда. От синдиката считат, че ниското в допълнение възнаграждение за нощен труд на хора, които избавят човешки животи е неприлично и граничи с оскърбление.

В своя декларация Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи съобщи, че ниското възнаграждение за нощен труд на медицинските експерти, служителите на реда и пожарникарите е унизително и по тази причина чиновниците в бранш " Сигурност " поддържат митинга. На собствен ред фармацевтите упорстват за финансово подкрепяне от страна на страната на аптеките в отдалечени и обезлюдени райони на страната, с цел да отговорят на новите условия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР