Политолозите Евгений Дайнов и Димитър Ганев начертаха два варианта за

...
Политолозите Евгений Дайнов и Димитър Ганев начертаха два варианта за
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Предсрочните избори не чукат, а хлопат на вратата

Политолозите Евгений Дайнов и Димитър Ганев начертаха два разновидността за ръководещите от ГЕРБ след насъбраното напрежение в обществото по редица въпроси и огромната неустойчивост на обединението с "Обединени патриоти " - рухване от власт и предварителни избори в недобър за ГЕРБ миг или опазване на настоящия парламент с нова властова настройка, която обаче може да нанесе огромни вреди на реномето на ръководещите.

Според Дайнов ръководството е в рецесия заради простата причина, че против него се събират големи болшинства и до момента в който има народна власт, това значи последна неустойчивост. По думите му изначално моделът на властта е извънредно неустойчив и предварителните избори са били неизбежни, само че към този момент "тези избори не чукат на вратата, те хлопат ". "Борисов, въпреки да е виртуоз на тематика "Оцеляване ", постоянно изпуска момента, в който в негова полза би било да свика предварителни избори. Да свикваш избори през зимата в такава земеделска страна като България не е добре. Не го виждам по какъв начин ще добута до европейските избори ", разяснява проф. Дайнов.

За Димитър Ганев обаче пътят до предварителните избори е по-дълъг. Ганев счита, че оставката на Валери Симеонов би нанесла съществени вреди на ръководещите, защото той управлява 5-6 депутата от нежното парламентарно болшинство. Все отново съгласно него са вероятни и други ходове. Например "Воля " на Веселин Марешки да размени НФСБ и Симеонов или дори Бойко Борисов да хвърли оставка и да сформира ново държавно управление в мандата на настоящия парламент, само че при нова настройка. "Аритметично такова болшинство съществува, само че всяка друга настройка ще му носи тежка имиджова вреда ", обясни Ганев пред bTV.

Според политическите анализатори и да стигнем до предварителни избори, резултатът може и да не бъде доста друг.

"Можем да разчитаме на Българска социалистическа партия да се провали, всякога, когато ГЕРБ го закъса, Българска социалистическа партия такава феноменална нелепост изръсва, че хората си споделят: "по-добре ГЕРБ”, разяснява на собствен ред Евгений Дайнов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР