Политолози: Курсът е ясно предизборен Вероятно е Демократична България“ и

...
Политолози: Курсът е ясно предизборен Вероятно е Демократична България“ и
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Неочаквано е, че ПП отказа да разговаря с БСП. Корнелия Нинова търси нов формат

Политолози: Курсът е ясно избирателен
Вероятно е „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ да се явят дружно на последващи избори, разяснява Дениел Смилов

„ Курсът е ясно избирателен. Малко са хората, които се надяват да се образува постоянен кабинет. Беше ненадейно, че „ Продължаваме промяната “ отхвърли да беседва с Българска социалистическа партия. За Демократична България и „ Възраждане “ беше естествено. Корнелия Нинова търси нов формат, което е реципрочно на предходните ѝ стъпки “. Това разяснява в студиото на bTV Новините политологът проф. Румяна Коларова.

„ Бойко Борисов приема лидерската среща с Корнелия Нинова, само че заявява, че не би правил държавно управление с Българска социалистическа партия. Според мен това е легитимиране “, уточни тя.

Коларова добави, че „ Продължаваме промяната “ се пробва да сложи акцент върху негатива от третия мандат.

Политологът доцент Даниел Смилов дефинира като предизборни тактики желанието за диалози от страна на ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ Много е евентуално „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ да се явят дружно на последващи избори. Това би дало нова сила “, разяснява той.

Според него двата разлома в българската политика са геополитически и корупционен, като те ще бъдат в основата и на идната предизборна акция.

„ Притесняваме, че има двойна тактика – за избори през април и едни на есен “, добави Даниел Смилов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР