Политологът Страхил Делийски смята, че оставката на земеделския министър Румен

...
Политологът Страхил Делийски смята, че оставката на земеделския министър Румен
Коментари Харесай

Политологът Стр. Делийски: Оставката на Порожанов - пропукване между ГЕРБ и ДПС

Политологът Страхил Делийски счита, че оставката на земеделския министър Румен Порожанов е вследствие на пропукването сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той подсети, че връзките сред партиите, несъмнено, не са официални.
" При всички положения обаче оставката на Порожанов можеше да пристигна доста по-рано ", съобщи още Делийски пред Izbori.bg. Той уточни, че тази оставка може да е знак да оживление на връзките след евроизборите.

„ Има проблем в ръководството на европроектите и това не може да бъде прикрито към този момент “, разяснява още той.

Делийски разяснява и дебатът по Нова телевизия сред водачите на евролистите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия Мария Габриел и Елена Йончева. По думите му, двете дами са говорили на личната си аудитория.

„ В дебата, в случай че изобщо може да се назова спор, двете участнички държаха на своите тези и не влязоха в кой знае какъв спор. Едва ли те съумяха да завоюват на своя страна спомагателни гласоподаватели. Така че от позиция на полезността, този спор сподели главните тактики на двете политически сили - Българска социалистическа партия да концентрира диалогът на терена на националната политика, а ГЕРБ да концентрира диалогът на терена на европейската политика. Тези два терена не са тотално паралелнни, нищо че имат връзка един с различен “, съобщи Делийски.

„ Дебатът през днешния ден сутринта беше предопределен за тези гласоподаватели, които към този момент са решили за кого ще гласоподават “, сподели политологът.

Той е безапелационен, че няма да има промени в резултата на евроизборите поради днешният конфликт сред Габриел и Йончева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР