Политологът Стойчо Стойчев пусна репортерски коментар по повод протестите и

...
Политологът Стойчо Стойчев пусна репортерски коментар по повод протестите и
Коментари Харесай

Политолог отиде да види протеста и се шашна

Политологът Стойчо Стойчев пусна репортерски коментар във връзка митингите и блокираните булеварди. Това той направи в персоналния си Facebook профил. По думите му протестиращите са идентични с тези, които пререждат, карат в спешната лента, паркират в парка.

Ето какво още написа коментаторът:

Дойдох на място с цел да видя с очите си какво се случва. Без всякакво терзание мога да кажа следното: лицата тук са безусловно идентични с тия, които пререждат колоната на светофара, карат в спешната лента по автомагистралите и бус лентите в градовете, паркират колите си в паркове, градинки и върху тротоари, стопират на аварийки в дейни ленти за “5 минутки ”, узаконяват противозаконните си градежи и поправки, присвояват обществена благосъстоятелност или лимитират достъпа на другите до такава и така нататък

Да. Еманация на нахалството и безогледната безочливост, неистово претендираща за замяна на публичния интерес със личното си улеснение и еснафско схващане за правов ред. Мен ме е позор от тези хора. Срам ме е тъй като тях не ги е позор да тормозят останалите с наглостта си, да натрапват дневния си ред и да ни занимават с обсесиите си.

Не. Нищо не отвоювате, тъй като няма нито борба, ни война. Те са единствено във вашите глави и кухите тикви на тези, които ви подкокоросват за тези изстъпления. Не сте герои. Не сте почтени за нищо, с изключение на за неприятен образец на натрапчива до погнуса безочливост. Днес някакво творение даже си разреши да присвоява Божия Закон, като изкара тези изстъпления - разследване от него.

Тази нощ, разлика сред плажа Отманли и Орлов мост не съществува. Вие се показахте като озъбено и нелицеприятно сходство на това, против което протестирате.

Последно, отнасяйте се с почитание към служителите на реда. Те са там не с цел да ви репресират. Колкото и да се брътви тая нелепост, истина няма да стане. Тези хора са там с цел да пазят вас, вашето улеснение и ориенталския ви кеф. Ако не за друго, най-малко поради личния си себелюбив интерес го направете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР