Политологът Първан Симеонов даде ексклузивен коментар за последните събития в

...
Политологът Първан Симеонов даде ексклузивен коментар за последните събития в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов губи най-важното си качество - да е началник. Най-страшно за кабинета ще е нервите на Доган да не издържат

Политологът Първан Симеонов даде извънреден коментар за последните събития в кабинета на ГЕРБ и Обединените патриоти.

" Това държавно управление рискува да се трансформира в един мек вид на кабинета " Орешарски " - всяко нещо да става драма и да има митинги под прозорците. Не знам какъв брой дълго и дейно ще бъде това ръководство. Преди време смятах, че възможностите за цялостен мандат са 70:30, само че в този момент са 50:50. Големият проблем на Валери Симеонов е, че има вяра доста в това, което мисли, и обича да го споделя, даже когато не е правилно. С изявлението за пушенето раздели хората - половината ще го харесат, другите не, с изявленията за Пирин и Русия е същото, само че в този момент никой не може да го хареса след такова изявление ", разяснява в студиото на утринния блок на " Нова телевизия " Симеонов. 

" Борисов губи най-важното си качество - да е шеф. Имаше 20 дни през септември, когато излизаше по този начин, че той не можеше да смени един министър. Сега за повторно проличава, че като че ли той не е в силата си. Хората към този момент може да си кажат - царят е гол. И ще търсят нов цар. За момента не се обрисува нов цар и това е огромният късмет на Борисов ", сподели още той.

По думите му, за първи път от много време трите остриета против Борисов - Мая Манолова, Румен Радев и Корнелия Нинова са се обединили.

Той уточни и положителните неща за този кабинет - икономическите индикатори са положителни, само че пък има растеж на цени, инфлация, а и директните инвестииции понижават.

" Очевидно Валери Симеонов не искаше да каже това. Явно има данни от кухнята, евентуално знае, че зад митингите има политически упоритости, че нищо не е черно на бяло както наподобява. Вероятно дори мисли, че Доган го удря. Тоест в политически проект Симеонов може да откри някакви причини, само че не се приказва по този начин. Когато си във властта не би трябвало да се държищш по този начин и ще носиш своята отговорност. Борисов ще се надява Симеонов да реши казуса си самичък, с цел да не минава отново през онази неприятна процедура. Тръгне ли надолу ще се отвори кутията на Пандора и всичко може да се срине. Ситуацията при " патриотите " постоянно е динамична. Този път е наред Симеонов, другият път е Волен Сидеров. Истината е, че те за момента, карайки се, правеха услуга на Каракачанов. Но ми се коства, че почват да го влекат надолу и него. Люботитно е каква ще е позицията им. Правилен ход в тази обстановка е мъчно да се направи, тъй като всеки знае, че ще е до идващия път. Просто при Оперативна програма постоянно има кавги ", сподели Първан Симеонов.

Политологът не счита, че " патриотите " са жетва на външни ползи, защото " България сега наподобява на благонадежден съдружник в един не доста благонадежден район ".

" Обективни предпоставки за рухване на това държавно управление няма, само че субективни има - преди 1 година в това студио споделих, че може да не устоят нервите на Борисов, на Симеонов, а същински ужасно за тях ще стане в случай че не устоят на Доган нервите ",, приключи политологът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР