Политологът от „Тренд Димитър Ганев не изключва сценарий, при който

...
Политологът от „Тренд Димитър Ганев не изключва сценарий, при който
Коментари Харесай

Политолог: Не изключвам да не може да се състави кабинет и след предсрочни избори

Политологът от „ Тренд " Димитър Ганев не изключва сюжет, при който да не може да се сформира кабинет след осъществяване на предварителни парламентарни избори.

„ Ако влезем в хипотезата, че въпреки всичко кабинет ще се направи, можем да кажем съвсем с решителност, че тази четворна коалиция, която направи кабинетът „ Петков” преди 7 месеца, няма да има болшинство. Това сочи моментната картина”, съобщи той в студиото на „ Здравей, България” по Нова тв.

Това, по думите му, значи,че ще би трябвало да се търси друга настройка. „ Тя евентуално ще стъпи върху избрана евроатлантическа платформа и дневен ред, обвързван с позиции по отношение на Украйна, РСМ, еврото и така нататък Ще се търси консенсус към този вид дневен ред, с акцент върху битката със социално-икономическата криза”, разяснява още политологът.

Според него се следи възобновяване на част от поддръжката за „ Продължаваме Промяната”.

„ След 4-5-месечен тренд на ерозия в поддръжката за „ Продължаваме Промяната” през юли той освен стопира, само че и се прекатурва. Има възобновяване на част от подкрепата”, уточни той.

„ При всички случаи събитията от последните няколко месеца, имам предвид митингите към свалянето на ръководителя на Народно събрание и вота на съмнение, са напомпали Политическа партия. Доколко това ще е краткотрайно събитие, е мъчно да преценя”, добави Ганев.

По думите му преимуществото, което има ГЕРБ е минимално, само че демографските разбивки демонстрират, че електоратът на ГЕРБ е по-лоялен, по-твърд и по-мобилизиран от този на Политическа партия. „ Това е обикновено за една по-стара партия”, разяснява политологът.

Той е безапелационен, че при всички случаи по-добрият сюжет за Българска социалистическа партия е кабинет в границите на това Народно събрание.

„ Не е ясно едни нови избори по какъв начин ще им се отразят. Не виждам никакви условия за напредък от ноември предходната година, а в противен случай – имат опция за още по-нисък резултат. В рамките на тези 6-7 месеца това ръководство надали им е донесло позитив. Конфликтът с Радев, изгонването на русите дипломати, влошените връзки с Русия на един русофилски електорат надали му наподобява добре”, счита Димитър Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР