Политологът Калоян Методиев стана началник кабинета на икономическия министър Корнелия

...
Политологът Калоян Методиев стана началник кабинета на икономическия министър Корнелия
Коментари Харесай

Нинова взе Калоян Методиев за началник на кабинета си

Политологът Калоян Методиев стана шеф кабинета на икономическия министър Корнелия Нинова, съобщи Епицентър.бг.

Калоян Методиев е лекар по политология, експерт по Балканите, създател на стотици публикации и изявленията на политическа и обществена тема.

Той е роден на 24 април 1976 година в град София. През 1994 година приключва 133 СОУ „ Ал. С. Пушкин “ с филантропичен профил и съветски език.

През 2001 година се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където специализира Външна политика и Национална сигурност.

Доктор по политология. Автор на книгите „ Поколения и възраст в политиката. Българският преход “ (2012) и „ Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност) “ (2016). Автор на стотици публикации и изявленията на политическа и обществена тема.

Ползва британски, съветски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

Началник на кабинета на президента на Република България (19.08.2019 – 21.09.2020)
Организира " Българо-японският бизнес конгрес ", който е най-голямото сходно събитие в двустранните връзки с присъединяване на българското президентство, държавно управление, Народно събрание, работодателските организации, Българска академия на науките, японските вложители в България и представители на най-големите японски корпорации с годишен оборот над 390 милиарда $.

През 2011 година става лекар по политически науки откакто пази дисертация на тематика „ Генерационна динамичност и биологично възрастови фактори в българската политика (1989 – 2007) “

От 2010 до 2019 е хоноруван учител в катедра „ Политология “ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 е помощник в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на актуалната страна, Политически партии, Имиграционни политики, Енергийни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 до 2019 година е политолог и основен анализатор на Института за тактики и разбори.

От 2020 до 2021 е шеф на институт " РЕГО "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР