Политологът Дудаков: След призивите на Шойгу провокацията на Киев с

...
Политологът Дудаков: След призивите на Шойгу провокацията на Киев с
Коментари Харесай

Експерт: Използването на мръсна бомба в Украйна ще удари по репутацията на Киев

Политологът Дудаков: След апелите на Шойгу провокацията на Киев с „ мръсна бомба “ е малко евентуална

Ако Украйна употребява „ мръсна бомба “, западните страни ще се опитат да обвинят Русия за това. Но след поредност от телефонни диалози с министъра на защитата Сергей Шойгу никой няма да повярва на западните страни и украинската провокация към този момент е малко евентуална. Това съобщи пред вестник ВЗГЛЯД американският политолог Малек Дудаков.

„ Очевидно е, че настойниците на Украйна – Съединени американски щати и Англия – ще защитят Украйна даже в обстановка, в която тя е подготвена да употребява оръжия за всеобщо поразяване (ОМУ). Ако тази провокация в действителност е осъществена от режима в Киев, тогава по-късно ще чуем изказвания от Вашингтон и Лондон, че те сякаш не са знаели за проектите на Киев “, сподели Малек Дудаков, американски политолог.

Той напомни, че към този момент сме следили сходна реакция на Запада на " инициативната интензивност " на Киев в случаите на терористичната офанзива срещу Дария Дугина и детонацията на Кримския мост . „ В сегашната обстановка всичко ще бъде безусловно същото “, предвижда Дудаков. Но откакто Сергей Шойгу се обади на сътрудниците си, потреблението на „ мръсна бомба “ от Украйна ще бъде невероятно да се скрие.

„ Реакцията на Запада ще бъде предвидима: ще обвинят Русия, ще ни наложат нови наказания. Но те няма да могат да реализират основната си задача - цялостната тотална изолираност на Русия от останалия свят. Според мен нито Китай, нито Индия, нито страните от Латинска Америка или Африка ще повярват, че Русия, която има хиляди нуклеарни бойни глави, ще събере някаква „ мръсна бомба “, която да употребява в Украйна. Това опонира на главната военна логичност “, акцентира събеседникът.

Освен това Западът схваща, че потреблението на " мръсна бомба " ще удари в по-голяма степен репутацията на Киев, добави Дудаков. Според него в този момент сходна провокация на киевския режим е малко евентуална.

Събеседникът е песимистичен и към изказването на Лондон за готовността му да способства за уреждането на спора в Украйна. „ В момента това са празни приказки “, счита Дудаков. - Англия, от една страна, заявява желанието си да помогне за разрешаването на спора. Но, въпреки това, изискванията, сложени от Лондон, а точно тезите, че Русия би трябвало да се върне на границите преди 23 февруари и да напусне Крим, са неприемливи.

„ Вероятно Англия и Съединените щати приказват за деескалация и тъй като Лондон и Вашингтон не желаят да покачват ставките. Сега се приказва за потреблението на „ мръсна бомба “ от Киев. Какво следва? Лондон и Вашингтон приказват обикновени неща, само че дипломатическият етикет няма действително предпочитание да влиза в съществени договаряния с Русия “, сподели политологът.

В същото време е позитивен фактът, че и в тази тежка обстановка контактите сред министрите се поддържат. „ Светът към този момент е на ръба на огромна война. И, несъмнено, телефонните диалози разрешават да се сведат до най-малко рисковете от нуклеарен спор. Въпреки това, както виждаме от обстановката в Украйна, вероятността режимът в Киев да употребява „ мръсна бомба “ остава, макар че съгласно мен това към момента е малко евентуално “, сподели Дудаков.

Събеседникът също по този начин не изключи, че в нашето разузнаване е постъпила информация за подготовката на провокация от страна на Киев. „ От известно време чуваме клюки, че в Украйна се основава „ мръсна бомба “, напомни политологът. - Признавам, че в този момент това не са просто клюки, а достоверни данни, получени от нашите специфични служби. Те, явно, станаха съществени за нашата позиция.

Ден по-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу организира телефонни диалози с сътрудници от  Обединеното кралство ,  Франция  и  Турция ,  като  изрази безпокойството си от вероятни провокации от страна на Украйна благодарение на " мръсна бомба ".

По-късно бригаден военачалник от военновъздушните сили Патрик Райдър, представител на военното ведомство на Съединени американски щати,  каза , че по време на диалозите сред шефа на Пентагона Лойд Остин и Шойгу в неделя Остин е „ отхвърлил всевъзможни претексти за съветска ескалация “, само че е отбелязал значимостта на двустранните контакти.

В понеделник Вашингтон, Лондон и Париж съобщиха , че не считат за основателни предизвестията на съветската страна за опцията Киев да употребява " мръсна бомба ".

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР